4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toroslar'da metruk binalar yıkılıyor

TOROSLAR'DA METRUK BİNALAR YIKILIYOR

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek amacıyla tehlike arz eden metruk yapıların yıkımını sürdürüyor.

Toroslar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yıkım çalışmaları kapsamında son olarak Tozkoparan Mahallesi 87045 sokakta bulunan terk edilmiş ve yıkılmaya yüz tutmuş bir binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, hem kentin nefes almasını hem de olası bir yıkılma tehlikesini ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi. Tuna, 251 bin 838 kişinin yaşadığı ilçede, madde bağımlıların uğrak yeri olan ve aynı zamanda modern şehircilik yapısına ters düşen bu görüntülere son vermek için bu tür yapıların yıkımını sürdüreceklerini ifade ederek, "Amacımız, ilçemizi modern şehircilik görüntüsü içerisinde yeniden yapılandırmaktır. Bu tür binaları sahiplerinin izniyle yıkarak çarpık kentleşme ve görüntü kirliliğini önlemeye çalışıyoruz. Ayrıca bu yıkım çalışmaları ile sokak çocukları ile uyuşturucu madde bağımlılarının barınağı haline gelen bu yapıları sosyal bir sorunun mekanı olmaktan kurtarıyoruz. Sokak çocukları ve madde bağımlılarının sorunları konusunda yapılan çalışmalara, metruk ve sahipsiz binaları yıkarak da destek veriyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2010 Pazartesi 17:07:05
Güncelleme :22 Kasım 2010 Pazartesi 17:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?