5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Toroslar'da metruk binalar yıkılıyor

TOROSLAR'DA METRUK BİNA YIKIMI SÜRÜYOR

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, bölgede bulunan ve kaderine terk edilmiş durumdaki metruk binaların yıkımına devam ediyor.

Yıkım çalışmaları çerçevesinde, Toroslar Belediyesi Yapı Denetim Amirliği ekiplerince, daha modern bir Toroslar oluşturmak adına, bina sahipleri ve mahalle sakinlerinin dilekçeleri üzerine alınan kararı doğrultusunda 6 yılda 150 metruk binanın yıkımının gerçekleştirildiği bildirildi.

Bu kapsamda son olarak Demirtaş Mahallesi 77047 sokakta bulunan bir metruk binanın daha yıkımının gerçekleştirildiğini belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, hedeflerinin 21. yüzyıl şartlarına uygun bir Toroslar oluşturmak olduğunu söyledi. Metruk binaların görüntü kirliliğinin yanı sıra bally, tiner gibi kokulu madde ile alkol bağımlılarının yuvası haline gelmesi nedeniyle sosyal tehlike arz ettiğini vurgulayan Tuna, belediye olarak Toroslar halkının huzur ve güven içerisinde yaşamasını temin etmeye çalıştıklarını kaydetti. Tuna, “Daha modern ve yaşanabilir bir Toroslar oluşturmak amacıyla çalışıyoruz. Bu kapsamda 6 yıllık görev süremiz içerisinde yaklaşık 150 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdik. Belediye olarak halkımızın huzur ve güveni bizim için en önemli unsurdur. Bunu sağlamak adına Yapı Denetim Amirliği ekiplerince yapılan bu çalışmalar bundan sonraki süreçte de aralıksız devam edecektir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 15:52:00
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 16:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?