30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Toroslar'da mobil kreş uygulaması

TOROSLAR'DA MOBİL KREŞ UYGULAMASI

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, "Çocuklarımız İçin El Ele" projesi kapsamında, yürüttükleri 'Mobil Kreş' uygulaması için bir TIR düzenlediklerini ve son aşamaya geldiklerini söyledi.

Tuna, ilçede bulunan 33 mahalleye hitap edecek Mobil Kreş ve bir tane de Oyuncak Kütüphanesi kurulacağını, 54 okul öncesi eğitim kurumu ve 60 eğitimcinin de projeden doğrudan faydalanacağı belirtti.

8. Avrupa Birliği (AB) projesi olan "Çocuklarımız İçin El Ele" Projesi' Proje kapsamında yürütülen 'Oyuncak Toplama Kampanyası'na Toroslar Belediyesi Meclis Üyeleri de destek vererek, eğitsel oyuncak bağışında bulundu.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile birlikte belediye binası önünde kurulan oyuncak toplama standını ziyaret eden Belediye Meclis üyeleri, yapboz, oyun hamuru, zeka, kavram geliştirici ve beceri oyunlarını içeren oyuncakları teslim ettiler.

Burada bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, projenin amacının 'okul öncesi eğitim konusunda bilgisi olmayan aileleri bilinçlendirmek' olduğunu belirterek, Mersin halkını kampanyaya destek olmaya çağırdı. Tuna, Forum AVM ile Toroslar Belediye binası önünde 10 gündür devam eden kampanyaya duyarlılık göstererek destek veren vatandaşlara da ayrıca teşekkür etti.

Başkan Hamit Tuna, yapılan araştırmalarda Toroslar İlçesi'nde yüzde 58.5 oranında okul öncesi eğitimle ilgili bilgi sahibi olmayan vatandaşların bulunduğunu ve bununda üzücü bir rakam olduğunu anlatarak, bu projeyle büyük bir açığı kapatacaklarına inandıklarını söyledi.

Toroslar Belediyesi'nin, AB Merkezi Finans ve İhale Kurumu'ndan aldığı, Mersin Üniversitesi ve Toroslar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında 420 aile ve bin çocuğun faydalanacağı okul öncesi eğitimi güçlendirmeyi amaçlayan "Çocuklarımız İçin El Ele" projesinin 12 ay süreceği bildirildi.

TOROSLAR'DA MOBİL KREŞ UYGULAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2011 Çarşamba 10:20:05
Güncelleme :6 Nisan 2011 Çarşamba 13:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?