8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Toroslar'da moloz temizliği

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi, bölgeyi daha güzel ve yaşanabilir hale getirmek için Güneykent, Akbelen ve Halkkent başta olmak üzere tüm mahallerde boş arsaları yabani ot ve çöplerden temizliyor.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı açıklamada, Toroslar'a daha modern ve çağdaş bir görünüm kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, çalışmaları bu doğrultuda yürüttüklerini söyledi.

Tuna, boş arsalarda yetişen otların vatandaşlar açısından yangına sebep olarak tehlikeli durumlar arz edebileceği gibi, haşere, kemirgen ve sürüngen hayvanların da bu alanlara yuva yaparak insan sağlığını tehdit ettiğini kaydetti.

Belediye olarak vatandaşın huzurunu ve sağlığını ön planda tuttuklarını vurgulayan Tuna, ayrıca belediyenin uygun gördüğü yerler dışında hafriyat dökülmemesini istedi. Aksi takdirde cezai işlem uygulanacağını kaydeden Tuna, "Amacımız, halkımızın temiz bir çevrede sağlıklı yaşamasını sağlamaktır. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda sürdürerek, mahallelerimizdeki boş arsalarda yabani ot, çöp ve molozları temizliyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Yol kenarlarına ve boş arsalara dökülen çöp ve molozlar şehri kirlettiği gibi, estetik açıdan da çirkin görünüme neden olmaktadır. Dolayısıyla modern bir Toroslar hedefimize ulaşmamızı engellemektedir. Biz belediye-vatandaş diyaloguyla bu hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 10:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?