2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Toroslar'da Mustafa Sandal rüzgarı

Mersin'in merkez Toroslar İlçe Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in 85. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen konserde, ünlü sanatçı Mustafa Sandal Mersinli hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Çağdaşkent Mahallesi'ndeki 3 Ocak Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen Cumhuriyet Konseri'ni Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar ile çok sayıda partili de izledi.

Konser öncesi bir konuşma yapan Tuna, sosyal ve kültürel etkinlikler ile sportif faaliyetlerin insanları bir araya getirdiğini vurguladı. 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün inanarak ve inandığı arkadaşlarla yola çıkarak başlatmış olduğu Milli Mücadele'nin sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin 85. yılını coşkuyla kutladıklarını kaydeden Tuna, "İçerisinde bulunduğunuz tesis mezbelelik ve kokulu madde bağımlısı insanların konuşlandığı bir yerdi. Ama bugün burada Mustafa Sandal'ı misafir ediyoruz. Bunu 5 yıl önce söyleseydik hepiniz gülerdiniz, ama bugün gerçekleşiyor. Çalışırken de tabiki üretmeniz gerekiyor. Bu tesis 50 dönüm. Buranın keşif maliyeti 2005 yılında birim fiyatlarıyla 5 milyon YTL'ydi. Bu bizim neredeyse yatırım bütçemiz kadar. Bunu müteahhit yoluyla yapsaydık hiçbir yatırım yapamayacaktık, ama kendi ekip arkadaşlarımızla üreterek hayata geçirdik ve 480 bin YTL'ye burayı sizin kullanımınıza sunduk. İnsanları bir araya getiren iki unsur vardır. Bunlardan biri sosyal etkinlikler, diğeri de sportif faaliyetler. Bu kadar insanı bir araya getiriyor ve hasımları hısım yapacağız diyoruz. Bu toprakları kanlarıyla, canlarıyla vatan yapan başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz" dedi.

Tuna'nın konuşmasının ardından "Grup MP3" sahne alarak izleyenleri coştururken, gecenin finalini pop müziğin güçlü sesi Mustafa Sandal yaptı. Sandal'ın sahneye çıkması ile birlikte konseri izlemeye gelen vatandaşlar büyük bir coşku yaşarken, sanatçıya üzerinde Toroslar Belediyesi tarafından yapılan 4 bin 532 metrekare büyüklüğündeki Türkiye'nin en büyük bayrağının yer aldığı bir plaket, Güneydoğu Şehitleri Belgeseli ve bir Türk bayrağı armağan edildi.

Gecenin geç saatlerine kadar sahnede kalan Sandal, söylediği bir birinden hareketli parçalarıyla, yaklaşık 10 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 23:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert yağmur IP: 85.106.176.xxx Tarih : 3.11.2008 08:37:16

mp3 cıktıhında mersin bizim sayemizde cokta zarif oldu cok güzel bir konserdi toroslar belediyesine ve muhabet kart yetkililerine tüm mersinlilerin adına teşekkür ederim o gülü ben atım mp3 e