3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Toroslarda müzik şöleni

7. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Mersin'e gelen Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Toroslar'da gösteri sundu.


Toroslar Belediyesi Çağdaşkent 3 Ocak Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen gösteriye Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MHP Mersin Merkez İlçe Başkanı Murat Aksoy ve MTSO Başkan Yardımcısı Faik Burakgazi ile çok sayıda davetli katıldı.
Şef Fatih Erenler önderliğinde sahne alan topluluk, Türk klasik ve halk çalgılarının yanı sıra, dombra, sim, kopuz, rübab, dutar, tar, garmon, gıccek, temir kopuz, komuz, morin huur, bızançi, cetigen, santur, çenke, sıbızgı gibi Türk dünyasına ait enstrümanlar ile izleyicilere müzik ziyafeti sundu.


Ücretsiz olarak sergilenen gösteri sonunda Şef Fatih Erenler'e çiçek takdim eden Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, topluluğa teşekkür etti.
Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu Kurucu Müdürü Ali Özaydın'a bir heybe hediye eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise bu tarz çalışmaların, ortak dil, tarih ve kültüre sahip olduğumuz kardeş toplulukların dilini, edebiyatını, kültürünü ve sanatını tanımak, öğrenmek, birbirimizi daha iyi anlamak ve yakınlaşmak açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 22:32:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?