2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Toroslarda park sayısı 108'e yükseldi

Mersin'in alt birim Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yeşil bir Toroslar oluşturmak için çalıştıklarını belirterek, yeşil alan, çevre düzenlemesi ve ıslah çalışmaları ile Toroslar'ın adına layık konuma geleceğini söyledi.

Bu kapsamda Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin Çağdaşkent Mahallesi'nde bulunan Şehit ve Gazi Aileleri Hatıra Ormanı'nı parka dönüştürdüğünü ifade eden Tuna, öncelikle mevcut yeşil alanların korunması, bakımı ve geliştirilmesine önem verdiklerini kaydederek, "Belediyemizin ekonomik durumunu da dikkate alarak çalışmalarımızı buna göre planlamaktayız. Yeni hizmetlerle artı maliyet getirmekten önce mevcutları ıslah edip verimli hale getirmeye çalışıyoruz. Daha sonra yeni projelerimizi hayata geçiriyoruz" dedi.

Gelecek nesillere yaşanabilir bir kent bırakmak amacıyla yeşil alanlarda çim biçme, budama ve badana çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyleyen Tuna, yeşil alanı meydana getirmekten çok, ona sahip çıkmanın önemli olduğunu vurguladı.
Bölgedeki yeşil alan miktarını 106 bin metrekareden 300 bin metrekareye çıkarttıklarını kaydeden Tuna, park bahçeler ve tüm yeşil alanların yanı sıra tesislerdeki aydınlatma ve yeşillendirme çalışmalarının periyodik olarak devam ettiğini belirtti.

Toroslar'daki park sayısını 4 yılda yapılan çalışmalarla 81'den 108'e yükselttiklerini dile getiren Tuna, belediye sınırları içerisinde bulanan Şehit ve Gazi Aileleri Hatıra Ormanı'nı da bir parka dönüştüreceklerini vurgulayarak, "Toroslar bölgemizde bulunan şehit ve gazilerin anısına yapılmış olan bu alan 25 bin metrekaredir. Gazi ve şehitlerimizi yılın bir gününde değil her gün anabilmek adına bu ormanı parka dönüştürerek güzelleştirmek, buraya gelen insanların sayısını arttırabilmek ve dinlenme yeri olarak kullanılmasını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı başlattık. Çünkü onlar bu vatan, millet ve bayrak için göğüslerini siper ederek canlarını feda etmişlerdir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 17:11:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?