5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Toroslar'da rekreasyon çalışması

TOROSLAR'A YEŞİL KORDON

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, bölge sınırları içerisinde DSİ'ye ait olan kanal boylarında rekreasyon çalışmaları yapıyor.

Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen rekreasyon çalışmalarında, mezbelelik durumda bulunan, alkol ve madde bağımlılarının meskeni haline gelmiş kanal boyları, gerekli çalışmalar yapılarak yürüme ve bisiklet yolu haline getiriliyor.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaklaşık 14 kilometre uzunluğunda olan kanal boylarının çevresinde yapılan düzenleme çalışmaları ile vatandaşların rahat ve huzur içerisinde yaşamalarını sağlayacaklarını söyledi.

Işıklandırma ve ağaçlandırma çalışmalarının bitmesi ile birlikte bu alanların hem bisiklet yolu olarak hem de vatandaşların sabah ve akşam sporlarını yapabilecekleri alanlara dönüşeceğine dikkat çeken Tuna, “Belediyemiz sınırları içerisinde kalan DSİ'ye ait sulama kanallarının etrafları mezbelelik bir haldeydi. Madde bağımlılarının konaklama yerleri olan bu alanlar, belediye olarak bizim çok sıkıntı çektiğimiz alanlardı. O yerlerin rutin temizliklerini yapıyoruz. Bu alanlarda ışıklandırma ve ağaçlandırma çalışmalarını yaparak hem yürüme hem de bisiklet yolu yapacağız. Kanal üzerinden köprüler de yaparak bu alanlarda yayaların sabah ve akşam sporlarını yapabilmelerine imkan sağlayacağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 21:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?