5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Toroslar'da sinekle mücadele sürüyor

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, sinekle mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında, özellikle karasinek, sivrisinek ve larvaların doğal üreme yerleri olan çöplük alanları ile ağaç ve yeşil alanlar, dere yatakları, açık alanlardaki su birikintileri, logarlar, foseptik çukurları, çöp bidonları, site ve apartmanların bodrum katları ilaçlanarak insanlara rahatsızlık veren haşerelere karşı etkin bir mücadele veriliyor.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, insan sağlığı üzerindeki her türlü tehdidi ortadan kaldırmak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Halk sağlığını olumsuz yönde etkileyen sineklere karşı mücadeleyi, bölgede planlı ve hızlı bir şekilde yürüttüklerini ifade eden Tuna, vatandaşlara sinekten rahatsız olmayacakları bir mevsim yaşatmak için gayret gösterdiklerini belirtti.

İlaçlama çalışmalarını, her mahalleye beş güde bir sıra gelecek şekilde yürüttüklerini dile getiren Tuna, sinekle mücadelenin başarılı olabilmesi için vatandaşlardan ev ve işyerlerinde birçok konuya dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, “Toroslar'da yaşayan insanların daha rahat ortamlarda yaşamaları için sinekle mücadeleye büyük önem veriyoruz. Gündüz üç ayrı ekip, gece de üç sisleme aracı ile yaptığımız yoğun ilaçlama programı kapsamında her mahallemiz beş günde bir sıra gelecek şekilde ilaçlanmaktadır. Ancak sinekle mücadeleye bizim olduğu kadar vatandaşlarımızın da katılmaları gerekmektedir. Herhangi bir yerde unutulan az miktardaki su birikintisi o bölgeyi rahatsız edecek sivrisineğin üremesine neden olmaktadır. Çevrelerinde böyle pis su birikintileri veya kullanılmayan bodrumlar olan vatandaşlarımız, bu durumu derhal belediyemize bildirmelidirler. Ailelerimizden ise, özellikle ilaçlama yapılan yerlerden küçük çocuklarımızı uzak tutmalarını istiyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 18:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?