4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toroslar'da 'spor'a yatırım yapılıyor

TOROSLAR'DA 'SPOR'A YATIRIM YAPILIYOR

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye başkanlığında geçen 6.5 yıllık zaman diliminde sporun nihai amacı olan; 'toplumsal kaynaşma'yı Toroslar'da sağladıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Tuna, spora ve sporcuya verdiği destek nedeniyle özel bir dershane tarafından ödüllendirildi. Dershanenin Kurucu Müdürü Musa Kuş, Tuna'yı makamında ziyaret ederek beraberinde getirmiş olduğu 'Teşekkür Plaketi'ni kendisine sunarken, genç nüfusunun spora yönlendirilerek kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasına yönelik çalışmaları desteklediklerini anlattı. Sağlıklı nesiller oluşturulmasında sportif faaliyetlerin önemli bir misyon üstlendiğini, bu nedenle de spor tesislerinin geliştirilmesi gerektiğini savunan Kuş, bu konuda bölgede sportif anlamda ortaya koyduğu başarılı çalışmalar nedeniyle de Hamit Tuna'nın her mahalleye en az bir spor kompleksi inşa edilmesi, spor okullarının yaygınlaştırılması ve organize edilen spor müsabakaları nedeniyle de kendisini başarılı bulduklarını anlattı.

Kendisine verilen plaketin oldukça anlamlı olduğunu dile getiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, belediye başkanlığı döneminde geçen 6.5 yıllık zaman diliminde; sporun nihai amacı olan toplumsal kaynaşmayı Toroslar'da gerçekleştirebilmenin haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Tuna, "Göreve geldiğim günden bu yana gerek tesisleşmede, gerekse Mersin'de sporun yaygınlaşmasında büyük çaba sarf ettim. Bu çabalarımız kapsamında yapımını gerçekleştirdiğimiz 3 adet spor kompleksinde, 3 Ocak Mersin'in Kurtuluşu kutlamaları kapsamında Kurumlar Arası Futbol Turnuvası düzenledik" dedi.

Söz konusu turnuvada kentin en önemli kurum ve kuruluşlarını temsilen toplam 28 takım ve bu takımlarda yer alan yaklaşık 500 personelin spor müsabakalarına katıldığına dikkat çeken Tuna, bunun yanında geleneksel hale getirmiş oldukları 'Sokak Basketbolu Turnuvası'nın da yoğun ilgi görmesinin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Tüm bu çalışmaların sonucundan vatandaşların en verimli şekilde yararlanmasının, kendilerinin doğru yönde olduklarını da ortaya koyduğunu savunan Tuna, Toroslar'a yeni sportif tesisler kazandırmaya ve düzenlemiş oldukları özel turnuva ve etkinliklere halkın katılımını teşvik ederek, onları spora yönlendirmeye de devam edeceklerini belirtti.

Hamit Tuna, "Gençler bizim geleceğimizdir ve onların bedensel ve zihinsel olarak en iyi şekilde yetişmesi yönünde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Toroslar'da değişik branşlarda spor aktivitelerine yer vereceğiz. Sporu, Toroslar'da yaşam biçimi haline getireceğiz" ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından Mehmet Kuş tarafından, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya, spora ve sporcuya verdiği katkı ve destekler nedeniyle bir 'Teşekkür Plaketi' takdim edildi.

TOROSLAR'DA 'SPOR'A YATIRIM YAPILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 17:12:04
Güncelleme :4 Kasım 2010 Perşembe 09:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?