4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toroslar'da tapu sevinci

TOROSLAR'DA TAPU SEVİNCİ

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi sınırları içinde yer alan Çavuşlu ve Çukurova mahallelerinde, geçmiş dönemlerdeki 18 uygulamasından doğan yanlışlar düzeltilerek hak sahiplerine tapuları dağıtıldı.

Çavuşlu Mahallesi Güllü Park'taki mahalle muhtarlarının da katıldığı törende konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yıllardır çözülemeyen sorunu çözüme kavuşturduklarını belirterek müstakil tapularına kavuşan bin 64 kişiye yeni tapularının hayırlı olmasını diledi.

18 uygulamasında yaşanan sıkıntılardan dolayı vatandaşlara ruhsat bile veremediklerini ve bu sorunun çözüme kavuşması için uzun süredir çalıştıklarını anlatan Tuna, "Bölgemizde imar planı uygulaması yapılmış ama 18 uygulaması yapılmamış olan mahallelerimizde uzun süredir bir çalışma içerisindeydik. Bu insanlarımıza ruhsat veremiyorduk. Çünkü uygulama bitmemişti. Bu bizim için bir sıkıntıydı. Aslında çağdaş şehircilik anlamında, boş alanlar üzerinde planlama yapılıp, uygulamasının bitirilip yolunun, sokağının açılarak yerleşim alanı kurulması lazım. Özellikle Çavuşlu, köyden mahalleye dönüşen çok eski bir yerleşim yeri olmasından dolayı bu işi eksiksiz uygulamak suretiyle yerine getirmeye çalıştık. Kaçak yapılaşma ile mücadele içerisindeyiz. Bu anlamda da inşaat ruhsat harçlarından yüzde 50 ve yapı kullanma izin belgesinde de yüzde 57 indirim yapan tek belediyeyiz. Yasal anlamda hep vatandaşımızın yanındayız" dedi.

Kaçak yapı yapmamanın vatandaşların kendi sağlığı ve güvenliği açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Tuna, "Mutlak suretle ruhsat almanız lazım. Millet devlet kaynaşmasından yanayız. Vatandaşa hep iyi niyetle yaklaşırız. Seçim sathında proje olarak ne söz verdiysek imkanlarımız ölçüsünde vaat ettiklerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Çavuşlu Mahallesi'nde bazı eksiklerimiz var, uygulamanın bitmesini bekliyorduk. İnşallah bu eksiklerimizi de gidermeye başlayacağız” diye konuştu.

Tuna, konuşmasının ardından yeni uygulama ile müstakil tapularına kavuşan vatandaşlara tapularını tek tek dağıttı.

TOROSLAR'DA TAPU SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 10:42:00
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 10:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?