5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Toroslar'da tapu sevinci

Mersin'in merkez ilçe Toroslar'da yaklaşık 15 yıl önce yol yapım çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen kamulaştırmalar kapsamında mağdur edilen 426 arsa sahibinin, önce yapılan düzenlemelerle mağduriyetleri giderildi, ardından da tapuları dağıtıldı.

Çukurova Mahallesi Sabit Semt Pazarı'nda gerçekleştirilen 'Tapu Dağıtım Töreni'nde konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, geçmiş dönemlerde yapılan ve vatandaşların mağdur olmasına sebep olan '18 uygulaması'ndaki yıllardır çözülemeyen sorunu yaptıkları mücadeleler ile çözüme kavuşturulduğunu ve bu kapsamda da Çukurova Mahallesi'nde oturan vatandaşların tapularının dağıtıldığını anlattı.

Tuna, "Bir kenti öne çıkartan; imarı ve planıdır. Eğer bunlar sağlıklı değilse ne yaparsanız yapın o kenti öne çıkarma şansınız yok. Mersin'in ve özellikle de Toroslar'ın talihsizliği hızlı göç olgusudur. Ne yazık ki göç döneminde bu kentin imar ve planları emlakçılar tarafından yapılmış. Bu durumun önüne geçebilmek, ilçeyi modern bir görünüme kavuşturabilme adına son 5 yıllık süreçte 120 ev sahibiyle anlaşmaya vararak yıkım çalışmalarında bulunduk" dedi.

Geçmiş dönemde yapmış oldukları çalışmaların meyvesini de almaya başladıklarına dikkat çeken Tuna, bu kapsamda da Çukurova Mahallesi'nde kamulaştırma çalışmaları kapsamında yaşanan mağduriyete son verdiklerini ve yapılan çalışmalarla da söz konusu mahallede oturan mülk sahiplerine de tapularını dağıttıklarını belirten Tuna, çalışmaların bundan sonraki süreçte de devam edeceğini dile getirdi.

Belediye olarak inşaat ruhsatında alınan harcı yüzde 50, yapı kullanma izin belgesinden alınan harcı da yüzde 57'lik bir indirim yaptıklarını ifade eden Hamit Tuna, "Amacımız şehir yapılanmasının 21. yüzyılın şartlarına uygun olduğu bir Toroslar oluşturmaktır" dedi. Yapılan konuşmaların ardından 'Tapu Dağıtım Töreni'ne geçildi. Belediye Başkanı Tuna, toplam 426 mülk sahibine tapularını takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 19:57:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?