30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Toroslar'da temizlik atağı

TOROSLAR'DA TEMİZLİK ATAĞI

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından başlatılan ve 12 haftadır süren temizlik çalışmasına bu hafta sonu Akbelen Mahallesi'nde devam edildi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen ve 80 kişilik bir ekiple 3 aracın katıldığı temizlik çalışmalarında, sokaklar baştan aşağı süpürülüyor, dezenfekte ediliyor, kaldırım üzerinde bulunan otlar, ada içleri ve boş arsalar kepçe yardımı ile temizlenerek haşere ve kemirgen canlıların üremeleri engelleniyor.

Toroslar ilçesinin en büyük mahallerinden olan Akbelen Mahallesi'ndeki temizlik çalışmalarının ikinci kısmını Mahalle Muhtarı Şaban Cankatan ile birlikte inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, temiz bir Toroslar için yola çıktıklarını belirterek, vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını istedi. Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamanın herkesin hakkı olduğunu vurgulayan Tuna, “Temiz toplum, temiz kent anlayışını benimseyerek çevremizi kirletmeyelim. Çöpleri düzensiz olarak atmayalım, atanları da uyaralım. Temizlik sadece belediye ve belediye personelleriyle olmaz. Bu konuda vatandaşlarımıza sorumluluk düşmektedir. Bu şehir hepimizin. Herkes üzerine düşeni yaparsa, temizlik konusunda bir sorun olmayacağını düşünüyorum. Temiz bir Toroslar için el ele vermeliyiz. Unutmayalım ki, en iyi temizlik kirletmemektir” dedi.

TOPLU KONUT ALANLARI AYDINLANACAK

Çalışmalar sırasında mahalle sakinleriyle sohbet eden Tuna, toplu konut alanları olan Halkkent, Güneykent ve Akbelen mahallerinde ada içlerinin karanlık olmasından dolayı önümüzdeki aylarda buralara aydınlatma direkleri monte edeceklerinin bilgisini vererek, amaçlarının sıkça yaşanan hırsızlık olaylarının önüne geçebilmek olduğunu söyledi. Akbelen Mahalle Muhtarı Şaban Cankatan ve mahalle sakinleri ise, başlatılan bu uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Tuna'ya ve temizlik ekiplerine teşekkür ettiler.

TOROSLAR'DA TEMİZLİK ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2011 Pazartesi 16:02:01
Güncelleme :14 Şubat 2011 Pazartesi 16:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?