4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toroslar'da temizlik seferberliği

TOROSLAR'DA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi ile Toroslar Kent Konseyi'nin 'Çevre Haftası' nedeniyle organize ettiği temizlik kampanyasında öğrenciler, Belediye Başkanı Hamit Tuna ile beraber sokak sokak dolaşarak vatandaşlara, temizlik konusunda örnek bir davranış sergiledi.

Toroslar Belediyesi ve Toroslar Kent Konseyi, 5-11 Haziran tarihleri arasında kutlanan 'Çevre Koruma Haftası' nedeniyle 'Sokağı Temiz Tut' sloganıyla temizlik kampanyası başlattı. Çocuklara çevre bilincini aşılamak ve halkın çevreye olan duyarlılığını arttırmak amacıyla yürütülen çalışmalar, pilot bölge seçilen Yusuf Kılıç, Osmaniye ve Akbelen mahallelerinde Osmaniye, İbrahim Karaoğlan ile Kuva-i Milliye ilköğretim okulları öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Kent Konseyi Genel Sekreteri Hakan Eroğlu ile Kadın Meclisi Başkanı ve Halkkent Mahalle Muhtarı Evliya Yüksel, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri ve mahalle muhtarlarının da katıldığı temizlik kampanyasında, temiz bir Toroslar için el ele verildi. Toroslar Belediyesi Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin de iş makineleriyle hazır bulunduğu temizlik seferberliği öncesi, belediye tarafından öğrencilere eldiven, maske, tişört, şapka ve çöp torbası verildi. Etkinlik kapsamında Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, öğrencilerle beraber sokak sokak dolaşarak mahalle aralarında ve parklarda çöp topladı.

Temiz bir Toroslar için, herkesin temizlik konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğini belirten Tuna, temizlik kampanyasını düzenlemelerindeki amacın; çocukları çevre konusunda daha bilinçli yetiştirmek olduğunu belirtti. Minik öğrencilere, temizlik konusunda gösterdikleri duyarlı davranışları nedeniyle teşekkür eden Tuna, "Belediyemize bağlı temizlik ekipleri atık maddelere karşı en iyi şekilde çalışarak ilçemizi temiz tutmaya özen gösteriyorlar. Bizler de ilçemizin, temiz ve güzel görünmesi için gereken hassasiyeti göstermeliyiz. Sağlıklı bir yaşamın sürdürülmesi ancak sağlıklı bir çevre ve temiz insanlarla mümkündür. Kişisel temizlik ve çevre temizliği konularının küçük yaşlarda kazanılması amacıyla, ilçemizde bulunan ilköğretim öğrencilerini bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla, belediyemiz tarafından bu tür etkinlikler düzenlemekteyiz. Çocuklarımıza, temizlemenin yanı sıra, kirletmemeyi öğretmeliyiz. Onlardan isteğimiz, yedikleri ya da içtikleri atıkları, çöp kutularına atmaları ya da bu tür davranışta bulunanları uyarmalarıdır. Amacımız; çevremize sahip çıkarak çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmaktır” dedi.

TOROSLAR'DA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 16:04:02
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 17:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?