4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toroslar'da temizlik var

TOROSLAR'DA TEMİZLİK VAR

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar'daki cadde ve bulvar boyları belediye ekiplerince temizlenirken, orta refüjlerde yer alan ağaçlarsa budanarak bakımının gerçekleştirildiği bildirildi.

Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yürütülen çalışmalarla birlikte Toroslar'ın daha çağdaş ve yaşanabilir bir kente büründürülmesinin amaçlandığı kaydedildi. İlçe sınırlarındaki cadde ve bulvar boyları temizlenirken, orta refüjlerde yer alan ağaçların bakımı yapılıp dallarının da budaklandığı çalışmalar kapsamında ayrıca genel bir temizlik çalışması da yapıldığı vurgulandı. Orta refüjlerdeki yeşil alanların da fidan ve mevsimlik çiçek dikimine hazırlanması amacıyla da toprak çapa motoruyla sürüldüğüne dikkat çekildi.

Cadde ve bulvarların bir kentin aynası olduğuna dikkat çeken Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kendi yetki alanlarında olmamasına rağmen sorumlu belediyecilik anlayışıyla bu alanların bakım ve onarımını üstlendiklerini anlattı. Belediye olarak kentin kuzey girişini güzelleştirebilme adına gerekli çalışmaları gerçekleştirdiklerini kaydeden Tuna, "Dışarıdan gelen bir vatandaş kentin girişini nasıl görürse; kent hakkındaki izlenimi de o yönde olur. Bu noktadan hareketle bölgemizde bulunan cadde ve bulvar boylarında gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalarımız diğer illerden kentimize gelen misafirlerimiz tarafından da takdirle karşılanmaktadır. Aldığımız bu olumlu mesajlar ise çalışma azmimizi daha da artırmaktadır" dedi.

Mersin'in kuzey girişinde yer alan Akbelen Bulvar'ının bakım ve onarım yetkisini; Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü ile imzalamış oldukları protokol gereği üstlendiklerini hatırlatan Tuna, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Cadde ve bulvar boylarının bakım ve onarım yetkisi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait. Ancak bölgemizde bulunan bu alanların rutin hizmetlerini elimizden geldiğince yapmaya gayret gösteriyoruz. Böylelikle hem Büyükşehir Belediyesi'nin, hem de Karayolları'nın yükünü hafifletmiş oluyoruz. Amacımız; ilçemizin daha çağdaş ve modern bir görünüme kavuşmasını sağlamak."

TOROSLAR'DA TEMİZLİK VAR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2010 Salı 15:50:02
Güncelleme :28 Aralık 2010 Salı 15:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?