4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toroslar'da temizlik var

TOROSLAR'DA TEMİZLİK VAR

Mersin'in merkez ilçe Toroslar'da bir süre önce başlatılan genel temizlik çalışmaları devam ediyor. Toroslar Belediyesi'nce yürütülen çalışmalar kapsamında yollar süpürülüp temizlenerek dezenfekte ediliyor.

Toroslar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce her hafta farklı bir mahallede gerçekleştirilen genel temizlik çalışmalarının son olarak Alsancak Mahallesi'nde sürdürüldüğü bildirildi. Daha önce Sağlık, Tozkoparan ve Osmaniye mahallelerinden sonra Alsancak Mahallesi'nde de yapılan çalışmada yollar süpürülüp temizlenirken, yol süpürme araçlarıyla da söz konusu yolların dezenfekte edildiği kaydedildi. 50 kişilik ekip ve 3 temizlik araçla gerçekleştirilen çalışmalara mahalle sakinlerinin de destek verdiği belirtildi.

Sağlıklı yaşamın ancak sağlıklı bir çevreyle mümkün olacağını vurgulayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, en güzel temizliğinse hiç kirletmemek olduğunun altını çizerek, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce ilçe genelinde yürütülen genel temizlik çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tuna, temizlik yapılan bölgelerin iyi korunması halinde sağlıklı bir çevrenin de kendiliğinden oluşacağına dikkat çekerek, başlatmış oldukları çalışmalardaki amaçlarının; planlı ve programlı bir şekilde hareket edilerek, tüm bölgelere eşit şekilde temizlik hizmeti verilmesi olduğunu anlattı.

Çevre temizliği kadar korunmasının da son derece önemli olduğunu ifade eden Hamit Tuna, yaşamsal alanda en çok dikkat edilmesi gereken hususun temizlik ve hijyen olduğuna dikkat çekti. Tuna, "Temizlik çalışmalarının kalıcı olması elbette halkımızın da çevre duyarlılığıyla mümkün olacak. Belediye olarak ilçe genelindeki temizlik çalışmalarının yanı sıra halkı bu konuda bilgilendiren ve bilinçlendiren bir anlayışla hareket ediyoruz. Halkımızın sağlıklı bir çevrede yaşaması için temizlik hizmetlerindeki kaliteyi gün geçtikçe yükseltiyoruz" dedi.

Son günlerde yaygınlaşan grip ve benzeri hastalıkların oluşmasında da temizlik ve hijyenin önemli rol oynadığına savunan Tuna, hedeflerinin temiz, modern ve çağa yakışan bir ilçe oluşturmak olduğuna ifade ederek, "Temiz bir çevrede sağlıklı bir şekilde yaşamak için çevremizi koruyalım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2010 Salı 13:51:05
Güncelleme :30 Kasım 2010 Salı 14:35:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?