3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Toroslar'da toplu konut sevinci

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi'nin 111 dönüm arazi verdiği ve TOKİ tarafından başlatılan Toplu Konut Projesi'nde 96 konut daha sahiplerini buldu.

İkinci etap kuraları bugün Ayışığı Düğün ve Konferans Salonunda Mersin 5. Noteri'nin de hazır bulunduğu bir törenle çekildi. 600 kişinin müracaat ettiği 86 metrekarelik alt gelir grubu konutlarının kura töreninde konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, TOKİ ile yapılan görüşmeler sonucunda başlatılan toplu konut projesi ile çağdaş bir şehir oluşturmak istediklerini söyledi.

Çarpık yapılaşmadan en fazla nasibini almış bölgenin Toroslar bölgesi olduğuna işaret eden Tuna, "Bizim asıl hedefimiz, TOKİ' nin yaptığı dairelerden yer karşılığı belediyemiz adına düşen daireleri çarpık yapılaşma olan bir pilot bölge seçerek o mahalledeki insanlarımızın arsaları ile elimizdeki dairelerle takas yaparak bir adayı boşaltmak. Böylelikle kentsel dönüşümün alt yapısını oluşturarak kentin altını üstüne getireceğiz" dedi.

Kura çekiminin tüm katılımcılara hayırlı olmasını dileyen Tuna, amaçlarının konut sahibi olmak için müracaat eden herkesi ev sahibi yapmak olduğunu sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından yapılan kura çekiminde 96 konutun asil hak sahipleri ile yedek hak sahipleri belirlendi.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 18:15:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?