4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toroslar'da 'yeşil' atak

TOROSLAR'DA 'YEŞİL' ATAK

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nce son 6 yıllık zaman diliminde yapılan çalışmalarla birlikte bölgedeki yeşil alan miktarının 106 bin metrekareden, 400 bin metre kareye çıkartıldığı bildirildi. Belediye Başkanı Hamit Tuna, 'daha yeşil bir Toroslar' oluşturma çabasında olduklarını söyledi.

Toroslar'ın aynı zamanda da kentin akciğeri olduğunu savunan Tuna, belediye sınırları içerisinde yer alan her boş alanı yeşile büründürme gayreti içinde olduklarını, bu noktada da sürdürülebilir bir yaşam için de yeşil alanların oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Belediye olarak ilçedeki yeşil alan miktarının arttırılması adına tüm imkanları seferber ettiklerini kaydeden Tuna, bölgede yaşayanların daha sağlıklı, daha güvenli ve sosyal ortamlarda yaşamaları gerektiğini düşünerek, söz konusu çalışmaları tamamladıklarını anlattı.

Belediye sınırları içerisinde atıl durumda bulunan ve değerlendirilebilir her boş alana çocuk oyun ve dinlenme parkı yapmaya devam edeceklerini kaydeden Hamit Tuna, buradaki amaçlarının da hem göze hitap etmek, hem de insanların rahatlıkla oturup dinlenebileceği mekanlar oluşturmak olduğunu dile getirdi. Mithat Toroğlu Mahallesi'nde yapımına başladıkları yeni parkın içerisinde; oyun ve dinlenme gruplarının bulunacağının bilgisini de veren Tuna, park ve yeşil alanların sosyal yaşamı geliştirmek bakımından da önem taşıdığını belirtti.

Tuna, "Adına yakışır şekilde yeşil bir Toroslar oluşturma çabasıyla yılda 150 bin mevsimlik çiçeği toprakla buluştururken, son 6 yıllık zaman diliminde 165 bin fidan üretim ve dikimi yaptık. Belediyeyi devraldığımızda 106 bin metrekare olan yeşil alan miktarını, yapılan çalışmalarla birlikte bugün yaklaşık 400 bin metrekareye ulaştırırken, 56 olan park sayımızı ise 108'e çıkarttık. Park ve yeşil alanlar sosyal yaşamı geliştirmek bakımından da önem taşıyor. Çocuklarımız bu parklarda oynayarak hem sağlıklı arkadaşlık ilişkileri kuruyor, hem de evlerimizdeki televizyon ve bilgisayarların radyasyonlu ortamından uzak kalmış oluyor" dedi.

Mithat Toroğlu Mahallesi'nde başlatılan parkın da bir önceki projelerde olduğu gibi belediye personelince projelendirilerek yine belediye işçisinin gayretleriyle inşa edildiğini ifade eden Tuna, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Yeni parklarımızı mühendisimizle, mimarımızla, işçimizle el ele vererek inşa ediyoruz. Böylece hem daha ucuza, hem de daha kaliteli bir hizmet sunuyoruz. Parkımızın şimdiden halkımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 16:35:02
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 16:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?