5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Toroslar'da yıkım sürüyor

TOROSLAR'DA 'METRUK' BİNA YIKIMI

Mersin'in merkez ilçe Toroslar'da bulunan ve kaderine terk edilen metruk binaların yıkımı gerçekleştiriliyor.

Aynı zamanda madde bağımlılarının mekanı haline gelmesi nedeniyle de sosyal tehlike oluşturduğu belirtilen binaların yıkımı Toroslar Belediyesi Yapı Denetim Amirliği'ne bağlı ekipler tarafından üstlenildiği bildirildi. Yapılan çalışmalar kapsamında son olarak Arpaçsakarlar Mahallesi 1026 Sokak'ta bulunan metruk bir yapının yıkımının, bina sahibinin isteği doğrultusunda gerçekleştirildiği açıklandı.

Yıkım çalışmalarını değerlendiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, amaçlarının bölge insanının huzur içerisinde yaşamalarını temin etmek olduğunu ifade ederek, madde bağımlılarının yuvası haline gelen binaların yıkımının da mülk sahipleri ya da mahalle sakinlerinin dilekçeleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini kaydetti. Tuna, yıkım için ayrıca Encümen kararının da alındığını hatırlatarak, Toroslar'ı daha yaşanabilir bir kent konumuna getirebilme noktasında imara aykırı yapılara asla müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Huzur ve güvenin tesisine büyük önem verdiklerini ifade eden Tuna, “Bölge halkının daha huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşamalarını temin etmek amacıyla sosyal tehlike arz eden metruk binaların ve imara aykırı bir şekilde yapılan binaların yıkımlarına devam ediyoruz. Bu tür binalar özellikle, bally, tiner gibi maddelerin yanı sıra alkol bağımlılarının yuvası haline gelmesi nedeniyle vatandaşların huzurunu kaçırıyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 17:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?