30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Toroslar'da 'yıkım' var

TOROSLAR'DA 'YIKIM' VAR

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar'da yer alan ve görüntü kirliliğinin yanı sıra sosyal açıdan da risk oluşturan metruk binaların, Toroslar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yıkıldığı bildirildi.

Kaderine terk edilen, görüntü ve çevre kirliliğinin yanı sıra sosyal açıdan tehlike oluşturan yapıların yıkım çalışmaları kapsamında son olarak Alsancak Mahallesi 76006 Sokak üzerinde yer alan bir metruk binanın daha yıkıldığı açıklandı. Toroslar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce gerçekleştirilen yıkım çalışmalarının, önümüzdeki süreçte de sürdürüleceği kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, aynı zamanda da sosyal sorunların da kaynağı olarak görülen metruk binaların, şehir revizyon planı doğrultusunda ilçe sınırları içerisinde yer alan metruk, sahipleri tarafından terk edilen ve madde bağımlılarının adeta barınağı haline gelen yapıların yıkımlarının gerçekleştirildiğini anlattı. Halkın huzuru açısından tehlike arz edecek binaların yıkımına öncelik verdiklerini ifade eden Tuna, daha modern bir Toroslar oluşturmak için çalışmalarına hız verdiklerinin de altını çizdi.

Hamit Tuna, “Şehir merkezinde bulunan ve geçmişte plansız kurulan bu yapılar, günümüzde modern şehir yapısı içinde çirkin görüntünün yanı sıra güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyor. Ortaya konulan çalışmalar sonucunda tespit edilen virane yapılar, Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimizce yıkılıyor. Bununla birlikte hem vatandaşlarımız rahat bir nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Belediye olarak ilçemizi modern bir kent görünümüne kavuşturma çabası içindeyiz. Toroslar halkından ricamız; herhangi olumsuz bir durumdan bizi haberdar etmeleridir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2011 Çarşamba 15:48:00
Güncelleme :23 Şubat 2011 Çarşamba 16:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?