2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Toroslar'da yıkım var

Mersin’in alt birim belediyelerinden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sahiplerince kullanılmayan ya da imara aykırı olduğu için kullandırılmayan binaların, çarpık kentleşmeye neden olduğu gibi aynı zamanda sosyal tehlike arz ettiğini bildirdi.

Belediye olarak, bölgede bulunan metruk ya da imara aykırı olduğu için kullandırılmayan konut, iş yeri ya da baraka türü yapıların sahipleriyle irtibat kurulduktan sonra yıkımın yapıldığını bildiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, "Bu tür binaları sahiplerinin izniyle yıkarak, çarpık kentleşme ve görüntü kirliliğini önlemeye çalışıyoruz. Ayrıca bu yıkım çalışmalarıyla, sokak çocukları ya da uyuşturucu madde bağımlılarının barınağı haline gelen bu yapıları sosyal bir sorunun mekanı olmaktan kurtarıyoruz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 3 binanın yıkımının ardından, Selçuklar Mahallesi 212. Cadde üzerinde yer alan, bali ve uyuşturucu madde bağımlılarının barınağı haline gelen metruk taş binanın yıkım çalışmalarını yerinde takip eden ve çevre sakinleriyle de görüşen Tuna, böylece mahalle sakinlerinin rahata kavuştuğunu açıkladı. TBMM’de komisyon kurulan sokak çocukları konusunda yapılan çalışmalara destek verdiklerini ve Mersin’de de büyümekte olan bu sorunun çözümüyle ilgili bir rapor hazırladıklarını ifade eden Hamit Tuna, konunun devlet ve toplumun el ele vermesiyle çözüme kavuşabileceğini söyledi.

Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için inşaat ruhsatında yüzde 57, yapı kullanma izni belgesi harcında ise yüzde 50 indirim uygulaması başlattıklarını da kaydeden Hamit Tuna, Toroslar’da ruhsatsız yapı oranının yüzde 90 civarında olduğunu, bu yolla mevcut ama kaçak yapı sıfatındaki imara uygun yapıların ruhsatlandırılması yönünde büyük yoğunluk yaşadıklarını anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2005 Pazartesi 17:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?