4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toroslar'da yıkıma devam...

TOROSLAR'DA YIKIM

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar'da kaderine terk edilmesinin yanında görüntü kirliliği oluşturan ve çevre güvenliğini tehdit eden metruk binaların yıkımı gerçekleştiriliyor.

Toroslar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yapı Kontrol Amirliği'ne bağlı ekipler tarafından belediye encümeni tarafından alınan karar kapsamında yapılan yıkımlar kapsamında son olarak Akbelen Mahallesi 84010 sokakta bulunan bir metruk binanın daha yıkıldığı bildirildi. Bina sahibinin başvurusu üzerine gerçekleştirilen yıkım çalışmalarının ardından bölgede çevre temizliği gerçekleştirildiği kaydedildi.

Söz konusu yapıların, aynı zamanda da sosyal sorunların da kaynağı olduğunu ifade eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, şehir merkezinde uygulamaya koydukları şehir revizyon planı doğrultusunda belde sınırları içinde bulunan metruk, sahipleri tarafından terk edilmiş ve madde bağımlılarının barınağı haline gelmiş yapıların yıkımına devam ettiklerini söyledi.

Hamit Tuna; "Şehir merkezinde bulunan ve geçmişte plansız kurulan bu yapılar, günümüzde modern şehir yapısı içinde çirkin görüntünün yanı sıra güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyor. Madde bağımlılarının mesken tuttuğu bu yerler, çevre sakinlerini de rahatsız ve tedirgin ediyor. Tespitini yaptığımız virane yapıları bölgemizden temizliyoruz. Hem vatandaşlarımız rahat bir nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Belediye olarak ilçemizi modern bir kent görünümüne kavuşturma çabasındayız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 15:51:02
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 15:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?