2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Toroslar'ın 2009-2011 bütçesi hazır

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediye Meclisi toplandı.

Toplantıda; meclis başkan ve üyelerine katıldıkları her meclis ve komisyon toplantısı için huzur hakkı verilmesi kararı alındı. Bu hakkın da belediye başkanına ödenen günlük tutarın üçte biri olacağı kaydedildi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yer alan Aktütün Jandarma Karakolu'na gerçekleştirilen hain saldırıda şehit düşünler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Yapılan yoklamanın ardından toplantıda; Toroslar Belediyesi'nin 2009 Mali Yılı Performans Programı'nın yanı sıra 2009-2011 Dönemi Çok Yıllı Bütçesi de görüşüldü.

2008 Mali Yılı Bütçesi'ne ek ödenek yapılması konusunun da ele alındığı oturumda ayrıca 2009 yılında geçerli olacak olan vergi, harç ve ücret tarifesine ilişkin teklifler de görüşülerek, oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Toplantıda; Belediye Kanunu'nun 32. maddesine göre 2009 yılı için meclis başkan ve üyelerine, katılacakları her meclis ve komisyon toplantısı için verilecek olan huzur hakkı konusu da karara bağlandı. Buna göre meclis ve komisyon üyelerine, belediye başkanına ödenen aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte biri oranında ödeme yapılması kararına oy birliğiyle varıldı.

Ayrıca 657 Sayılı yasaya tabi olarak görev yapan zabıta memurlarına verilmesi planlanan 'fazla mesai ücreti'nin de belirlendiği mecliste; Toroslar Belediyesi bünyesindeki boş memur kadrolarına yönelik değişikliklerin de görüşülürken, işçi kadrolarında yapılacak unvan değişikliğiyle ilgili teklifler de oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantı imar planı değişiklik tekliflerinin yanı sıra Belediye İhtisas Komisyonları'ndan gelen raporların görüşülerek, oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından son buldu. Öte yandan Toroslar Belediye Meclisi'nin 2008 Yılı Ekim Ayı Olağan Toplantısı'nın 2. Oturumu'nu da 14 Ekim Salı günü gerçekleştirileceği açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 18:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?