4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toroslar'ın çehresi değişiyor

TOROSLAR'IN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nce; 'Boyası Sizden İşçiliği Bizden' sloganıyla hayata geçirilen 'Renkli Adalar Projesi' kapsamında bugüne kadar bölgede 400 blok binanın yanı sıra 20 okul ve 3 caminin dış cephesinin boyandığı bildirildi.

Toroslar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce gerçekleştirilen çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Hamit Tuna, bakımsız yapısıyla öne çıkan konutların, ilçenin modern bir görünüme kavuşması noktasında bir engel olarak öne çıktığını, bu engeli aşabilme noktasında da çaba sarf ettiklerini anlattı. Bir süre önce uygulamaya konulan kampanyanın 3 ekip ve toplam 10 kişiden oluşan bir işçi kadrosuyla yürütüldüğünü kaydeden Tuna, yapı sahiplerinin başvuru dilekçeleri sonucu oluşturulan bir program dahilinde de boyama işlemlerinin sürdürüldüğünü anlattı.

Boya malzemesi temininin bina sahiplerinin, işçiliği de belediye olarak kendilerinin üstlendiğini dile getiren Tuna, ortaya konulan çalışmalarla birlikte modern bir Toroslar oluşturulmasının yanında ada bazında tek renk uygulamasıyla adres tespitinin daha da kolaylaştırılması olduğunu söyledi. Hamit Tuna, toplu konut alanları olarak öne çıkan; Güneykent, Akbelen ve Halkkent mahallelerinde 2 bin adet blok binanın yanında 16 bin daire olduğu bilgisini vererek, 'Renkli Adalar Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte ilçenin daha güzel bir görünüme kavuşacağının altını çizdi.

Vatandaşların istek ve talepleri doğrultusunda hizmetleri yönlendirdiklerini kaydeden Tuna, "Toplu konut alanlarının belirli bir düzene göre yapılanmaması nedeniyle vatandaşlar hem adres bulmakta zorluk çekiyor, hem de bu bölgeler çok kötü bir görünüm oluşturuyordu. Biz de ada bazında tek renk olarak başlatmış olduğumuz bu çalışmayla birlikte ilçedeki görüntü kirliliğinin de önüne geçmek istiyoruz" dedi. Tuna, toplu konut alanlarında yer alan binalarını boyatmak isteyen vatandaşların yanı sıra apartman yöneticilerinin belediyeye başvuruda bulunmasını istedi.

TOROSLAR'IN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2010 Cumartesi 14:41:05
Güncelleme :11 Aralık 2010 Cumartesi 17:56:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?