4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Toroslar'ın çehresi değişiyor

TOROSLAR'IN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nce hayata geçirilen; 'Renkli Adalar Projesi' kapsamında; bölgede bulunan toplu konut alanlarında belediye tarafından dış cephe boyama çalışmaları gerçekleştirildiği bildirildi. Bugüne kadar da toplam 600 bloğun boyandığı açıklandı.

Daha güzel ve yaşanılabilir bir Toroslar oluşturulması adına başlatılan çalışmaların, Toroslar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yürütüldüğünü ifade edilirken, çalışmaların da Akbelen, Güneykent ve Halkent mahallerinde yoğunluk kazandığı kaydedildi. Söz konusu projedeki amaçlarının; toplu konutların çehresini değiştirerek, Toroslar'ı daha modern bir hale getirmek olduğunu anlatan Belediye Başkanı Hamit Tuna, yapılan bu çalışmalarla da vatandaşların adres bulmada da zorluk çekmeyeceklerini savundu.

Boya malzemesi alımını bina sahiplerinin, işçiliğini de belediyenin üstlendiği bilgisini de veren Tuna, "Belediye olarak bölgemizde toplu konut alanlarında ada bazında tek renk uygulamasıyla görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve adres tespitini daha da kolaylaştırmak istiyoruz. Bu noktada da hayata geçirmiş olduğumuz; 'Renkli Adalar Projesi' ile ilgili olarak başlatılan çalışmalar devam ediyor. Toplu konut alanlarının belirli bir düzene göre yapılmaması nedeniyle vatandaşlar hem adres bulmakta zorluk çekiyor, hem de bu bölgeler çok kötü bir görünüm arz ediyordu. Biz de ada bazında tek renk olarak başlattığımız bu çalışma ile görüntü kirliliğine son vermek istiyoruz" dedi.

Güneykent, Akbelen ve Halkkent mahallelerinde yaklaşık 2 bin blok ve 16 bin daire olduğu bilgisin de veren Hamit Tuna, projeyle birlikte yürütülen çalışmalara bağlı olarak bugüne kadar 600 bloğu boyadıklarını ve vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda tüm binaları boyayacaklarını söyledi. Projenin, Türkiye'de belediyeler arasında yapılan ilk çalışma olduğunun altını çizen Tuna, "Vatandaş boyayı alırken, belediye olarak biz de sadece işin işçilik kısmını yerine getiriyoruz. Bugüne kadar 600 bloğun boyama çalışmasını tamamladık Yapılan çalışmayla kentin yüzünün farklılaştığını açık ve net bir şekilde görüyoruz. Günün stresinden uzaklaşıp, evlerine gelen halkımız artık daha hoş bir manzarayla karşılaşıyor. Binalarının boyanması için vatandaşlarımızdan yoğun bir talep var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 16:15:04
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 17:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?