30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

TORTEK Ekim'de başlıyor

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin Toroslar Teknik Eğitim Kursları'nın (TORTEK) ekim ayının başında başlayacağı bildirildi.

Toroslar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 7,5 yılda 10 bin 500 yüz kişiye ücretsiz sanat ve mesleki eğitim veren TORTEK'in, bu dönemde kurs sayısını artırarak 29 eğitim sınıfında 50 branşta eğitim vereceği bildirildi.

Toroslar Belediye Başkanı Hami Tuna, Toroslar İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce atamaları yapılacak olan usta öğreticiler ile birlikte 3 Ekim'de başlayacak olan kurslara 20 gün içerisinde 350 kişinin başvurduğunu belirtti. Açılacak kurslar sayesinde, kursa katılan kişilerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirme imkanına sahip olacağını kaydeden Başkan Tuna, TORTEK'in Mersin'de örnek bir eğitim projesi olduğunu vurguladı.

Tuna, "Yeni dönemde, eğitim sınıfı ve kurs sayımızı arttırdık, eğitim kalitemizi daha yükseğe çıkarmak için yoğun çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Mersin Valiliği'nce Ağustos ayı içerisinde duyurusu yapılan ve hibe olarak dağıtılacak 3.4 milyon TL bütçesi olan Sosyal Destek Programına (SODES) hazırlamış olduğumuz projemiz kabul edildiği takdirde Güneykent Mahallemizde semt pazarcılarının kullanmadığı 3 bin 500 metrekare yarı kapalı semt pazarı bu projeye tahsis edilmiş olup, proje kapsamında Mersin'in en büyük Teknik ve Mesleki Eğitim Kurs Merkezini kuracağız” dedi.

Her yıl ücretsiz olarak açtıkları ve sürekliliğe sahip olan kurslar sayesinde birçok gence serbest bölge ve fabrikalarda iş imkanı sağladıklarını bildiren Tuna, bunun yanında edindikleri mesleki tecrübe sayesinde bir o kadar genç kızın ve ev hanımının ise evlerinde kendi aile bütçelerine katkıda bulunduklarını dile getirdi. Kurslara katılmak isteyenlerin 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi ile Toroslar Belediyesi Proje Koordinatörlüğü'ne başvurabileceklerini belirten Tuna, kursları tamamlayarak mezun olan kursiyerlerin Milli Eğitim onaylı sertifikalara sahip olacaklarının da altını çizdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2011 Perşembe 14:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?