5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

TORTEK kursları iş sahibi yapıyor

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, işsizlikle mücadele kapsamında başlatılan ve bugüne kadar 4 bin 200 kişinin eğitim aldığı Toroslar Teknik Eğitim Kursları'nın (TORTEK) devam ettiğini belirterek, mesleki eğitime büyük önem verdiklerini söyledi.

Osmaniye Mahallesi'nde bulunan TORTEK merkezini ziyaret eden Tuna, burada eğitim gören kursiyerlerle görüştü. TORTEK fikrinin AB'nin proje karşılığı verdiği hibe kredilerinin araştırılması ile ortaya çıktığını ifade eden Tuna, bu projeyi hemen hayata geçirerek 24 farklı eğitim yeri oluşturduklarını belirtti.

Mersin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen kurslarda öncelikli hedefin mesleksiz insanları meslek sahibi yapmak olduğunu vurgulayan Tuna, üretilen ürünlerin pazara sunulması konusunda da satış mekanları hazırladıklarını kaydetti.

Bilgisayar, İngilizce, ev mefruşatı, biçki-dikiş, makine-nakış, iğne-oya, dokuma, ahşap boyama, ahşap oymacılık, Maraş sim işlemeleri, çocuk ve yaşlı bakıcılığı, sıcak mutfak aşçısı ve masörlük dalları başta olmak üzere 18 branşta eğitim verdiklerini de belirten Tuna, "Devlet kurumlarında artık iş kalmadı. O yüzden mesleki eğitimlere ağırlık veriyoruz. İnsanları meslek sahibi yapıp, özel sektörün yanında kalifiye eleman yetiştirmek durumundasınız. Biz de bunu yapıyoruz. Üretime büyük önem veriyoruz. Belediye olarak tüm ihtiyaçlarımızı kendimiz üretiyoruz. Az parayla çok iş yapmaya çalışıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 10:44:49
Güncelleme :21 Ocak 2009 Çarşamba 10:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?