4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Trafiğe 'çocuk eli' değecek

TRAFİĞE 'ÇOCUK ELİ' DEĞECEK

Mersin'de trafikte can güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra vatandaşların huzurlu ve güvenli bir ortamda seyahat edebilmeleri noktasında hayata geçirilen projeyle birlikte çocuklar trafikte aktif bir rol üstlenecek.

Mersin Valiliği öncülüğünde İl Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen; 'Toplumsal Dayanışma Projesi' kapsamında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce hayata geçirilen; 'Kardeş Trafik Kulübü Olarak Biz De Varız Projesi' kapsamında başlatılan çalışmalar devam ediyor. Trafikte can güvenliğinin sağlanması, vatandaşların güvenli ve huzurlu bir ortamda seyahat etmelerine imkan sunulması amacıyla sürdürülen proje çerçevesinde Mersin Polisevi'nde bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Kadir Okatan ve İl

Emniyet Müdürü Arif Öksüz'ün de katıldığı etkinlikte proje hakkında kamuoyuna bilgi verildi.

Mersin'in farklı bölgelerinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren toplam 20 ilköğretim okulu bünyesinde oluşturulan; 'Trafik Kulübü'ne üye çocukların da katılım gösterdiği etkinlikte okullar arasında 'Kardeş Kulüp' bağı da kurulurken, oturumda minik trafik polisleri, kulüp sorumlusu öğretmenler, gönüllü veliler ve trafik polislerince hafta sonları Adnan Menderes Bulvarı'nda birlikte eğitim amaçlı trafik uygulamaları yapılması kararlaştırıldı. Bu uygulamayla birlikte emniyet kemeri kullanımı, araç

içerisinde doğru yerde ve doğru şekilde oturulması, cep telefonu kullanımı, kask kullanımı, aşırı hız, sollama hatası gibi kural ihlallerinin denetlenmesi ve en aza indirilmesi amaçlanıyor.

Burada konuşan Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer, trafik kazalarının Türkiye'de sosyal ve ekonomik alanda telafi edilemeyecek kayıplara neden olduğu gibi her yıl binlerce insanın hayatını kaybetmesine, yüz binlerce insanın da yaralanması veya sakat kalmasına neden olduğunu anlattı. Geride bıraktığımız 'Kurban Bayramı'nda 9 gün süren tatil boyunca sadece Mersin kent merkezinde 86 trafik kazası meydana geldiği bilgisini veren Özer, söz konusu kazalarda da toplam 109 kişinin yaralandığını dile getirdi.

Projeyle birlikte kentteki yol kullanıcılarının daha duyarlı ve bilinçli davranmalarını amaçladıklarını kaydeden Özer, "Hayat boyu uymak zorunda olduğumuz 'Temel Trafik Kuralları'nı çocuklarımıza küçük yaşlarda öğretmeyi, onlara bir fırsat vererek, öğrendikleri bu kuralları diğer yol kullanıcılarına öğretmeleri veya bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bunu yaparken de onlara topluma ve yaşadığı şehre hizmet etme alışkanlığını kazandırmayı, çocuklarımızın çevresine duyarlı, kendine güvenen, sorgulayan, çözüm üreten bireysel ve sosyal sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesine yardımcı olmayı amaçlıyoruz" dedi.

Özer, çocukların değişik meslek gruplarıyla tanışıp kaynaşmalarını sağlarken, kent trafiğinde bilinçli ve duyarlı bireylerin arttırılması, trafik kazalarının önüne geçilmesinin de belirlenen hedefler arasında yer aldığını vurguladı. Tüm bunların yanında uygulama eğitimleri ve iletişimin kalıcılığının sağlanabilmesi amacıyla özel olarak tasarlamış oldukları; afiş, boyama kitabı, kurşun kalem, anahtarlık, ders programı, cetvel, minik trafik polisi kimlik kartı, balon ve şapkaların da yol kullanıcılarına

dağıtılacağını anlatan Özer, yolların aynı zamanda da sevgi bağı olması için çaba sarf ettiklerini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Kadir Okatan ve Arif Öksüz, etkinlik için özel olarak hazırlanan pastayı minik trafik polisleriyle birlikte kesti.

TRAFİĞE 'ÇOCUK ELİ' DEĞECEK
TRAFİĞE 'ÇOCUK ELİ' DEĞECEK
TRAFİĞE 'ÇOCUK ELİ' DEĞECEK
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2010 Salı 11:39:02
Güncelleme :30 Kasım 2010 Salı 13:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?