4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Trafik denetimleri sürüyor

MERSİN'DE TRAFİK DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Mersin'de trafik güvenliğiyle birlikte kurallara uyulmasının sağlanması noktasında İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce başlatılan denetimler sürüyor. Söz konusu denetimler kapsamında araç sürücüleri alkol testine tabi tutulurken, araçların genel kontrolü de gerçekleştirildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser yardımcısı Kerim Anıt gözetiminde merkez ilçe Mezitli'de yer alan İçel Anadolu Lisesi önündeki caddede gerçekleştirilen denetimdeyse toplam 150 aracın kontrol edildiği bildirildi. Cadde üzerinde trafik güvenliğinin sağlanmasının ardından bölgeden geçen araçlar tek tek durdurularak, önce araç sürücüleri alkol testine tabi tutuldu, ardından da ehliyet ruhsat sorgulamasının yanı sıra araçların genel bakım ve muayeneleriyle ilgili eksiklikler de gözden geçirildi.

6 ekip ve 14 kişilik bir personelle gerçekleştirilen denetimlerde Mersin'e şehir dışından gelen araçların yanı sıra Lübnan, Suriye, Ürdün ve Irak'tan geldiği öğrenilen araçlarla ilgili olarak da rutin kontrollerin yapılırken, söz konusu uygulamalar çerçevesinde de 11 sürücüye alkollü araç kullanılması nedeniyle ceza kesildiği bildirildi. Bunun yanında 10 sürücüye de aracıyla ilgili olarak yapılması zorunlu olan muayene gibi işlemleri yaptırmadığı gerekçesiyle cezai işlem uygulandığı bildirildi. Söz konusu denetimlerin, kentin farklı noktalarında önümüzdeki günlerde de sürdürüleceği kaydedildi.

MERSİN'DE TRAFİK DENETİMLERİ SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 11:09:04
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 11:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?