4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Trafik Güvenliği Haftası' kutlanıyor

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ HAFTASI

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, bugün Türkiye'de meydana gelen trafik kazalarının ağırlıklı olarak sürücü hatalarından kaynaklandığını ifade ederek, trafikte can ve mal kaybının en aza indirilebilmesi için herkesin kurallara uyması gerektiğini söyledi.

'Karayolları Trafik Güvenliği Haftası', Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen ve yoğun ilginin gösterildiği kutlamalaraysa; Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşan Vali Aksoy, Türkiye'de meydana gelen trafik kazalarının nedenlerine bakıldığında ilk sırayı sürücü hatalarının aldığına dikkat çekerek, her yıl binlerce insanın söz konusu kazalar nedeniyle hayatını kaybederken, yine binlerce insanın yaralandığını bunun yanında çok ciddi anlamda maddi hasarlar meydana geldiğini anlattı. Aksoy, trafikte gerek can, gerekse de mal kaybının önüne geçilmesi noktasında trafik kurallarına uyulmasının oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Kazaların, sürücü hatalarının dışında karayollarının standardı, trafik işaretleri, aracın bakımı gibi nedenlerden de kaynaklanabileceğine dikkat çeken Aksoy, trafik kazalarının önlenmesine yönelik olarak Mersin genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlgili kurum ve kuruluşların katılımıyla Mersin Valiliği bünyesinde; 'İl Trafik Kazalarını Önleme Başkanlığı' adı altında bir birim oluşturulduğunu hatırlatan Hüseyin Aksoy, kazaların saatleri ve mevkileri, hava koşullarının etkisi gibi konuların incelendiğini, belirlenen noktalarda çalışmalar yapılarak, kazaların önlenmesi için çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Mersin'deki trafik kazalarının yoğun olarak Tarsus ilçesinde bulunan 'Damlama Mevkii'nde yaşandığına işaret eden Aksoy, bu durumun önüne geçebilme adına Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşmelerde bulunduklarını ifade ederek, belirlenen mevkide sürekli radar kontrolü yapılabilecek kameralar yerleştirileceği bilgisini verdi. 24 saat esasına göre bölgede hız kontrolü yapılacağını açıklayan Aksoy, "Böylece radara girmemek için sürücüler hızlarını yavaşlatacaklar ve kazalarda ciddi şekilde azalma olacak" dedi.

Aksoy, karayolu güvenliği ve trafikle ilgili olarak çocuklara yönelik olarak düzenlenen etkinliklerin de oldukça önemli olduğunu belirten Aksoy, belirli bir bilinç düzeyine ulaşan çocukların da anne ve babalarını kurullara uymaları konusunda uyaracağını, böylelikle de etkileşim halinde bir bilinçlenme örneği ortaya konulacağını savundu. İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz de, trafik kazalarının kader olmadığına vurgu yaparak, kurallara uymanın gerekliliğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından kutlamalar kapsamında hazırlanan programa geçildi. İlköğretim öğrencilerinin karayolu güvenliği ve trafik kurallarıyla ilgili olarak hazırlamış olduğu skeçlerin yanı sıra şiir dinletisi diğer katılımcılardan büyük alkış topladı. Slaytlar eşliğinde trafikle ilgili bilgilerin de verildiği etkinlikte, trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye bağlı kalan engelliler duygularını VTR'ler eşliğinde anlattı. Gerçekleştirilen programda ayrıca 'Yılın Sürücüleri Ödülleri' de sahibini buldu. 'Yılın Sürücüsü Ödülü'ne layık görülen isimlerse; Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serra Durugönül, çiftçi Gülseren Duman ile Önder Ataç oldu.

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ HAFTASI
KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ HAFTASI
KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ HAFTASI
KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ HAFTASI
KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ HAFTASI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 15:30:03
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 19:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?