30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Trafik kurallarına dikkat

TRAFİK KURALLARINA DİKKAT

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, trafikteki hataların telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurduğunu belirterek, bu anlamda her kesimin üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Aydın, ülkemizde en çok ölümle sonuçlanan kazaların trafik kazaları olduğuna vurgu yaparak, trafikte tekrarın olmadığının altını çizdi. Trafik kazalarına yol kusurları, araç kusurları, yaya ve yolcu kusurlarının neden olduğuna dikkat çeken Aydın, en önemli unsurun ise insan faktörü olduğunu kaydederek, “Kazalarda yüzde 90 kadar pay sürücülerindir. Dolayısıyla sürücüler mesleklerini bilinçli yapmaları, profesyonel davranmaları, olabilecek kazaları önceden tahmin edip gerekli tedbirleri almalıdır. Trafik ekipleri de özellikle trafiğin yoğun yaşandığı saatlerde kontrollerini arttırmalıdır” dedi.

Düzensiz çalışma saatleri, yorgun ve uykusuz olarak araç kullanma ve karar verme yeteneğinin zayıflamasının da kazalarda etken olduğunun altını çizen Aydın, “İnsanlarımızın işlerine, çocuklarımızın okullarına güven içerisinde gidebilmesi için, yollardaki kusur giderilmeli, trafik ekipleri gerekli kontrolleri arttırmalı, araç sürücüleri de her türlü olumsuzluklardan arınarak direksiyona geçmelidir. Artık trafik kazaları sonucunda ölümleri, sakatlıkları, maddi hasarların bedelleri, beraberinde yaşanan ruhsal sıkıntılar ve çekilen acılar düşünülerek toplumun her kesimini bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 16:42:05
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 16:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?