4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Trafik melekleri iş başında

TRAFİK MELEKLERİ İŞ BAŞINDA

Mersin'de, moturlu kara taşıtlarında emniyet kemeri kullanılmasının yaygınlaştırılması noktasında başlatılan çalışmalar sürüyor. Kadın trafik polislerinin aktif bir rol üstlendiği çalışmalarla birlikte 2009 yılında emniyet kemeri kullananların sayısının bir önceki yıla göre yüzde 20 artış gösterdiği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, vatandaşlarla diyalogun en yoğun şekilde yaşandığı birimlerin başında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün geldiğine dikkat çekerek, bu noktada bayan görevli sayısının arttırımına bağlı olarak söz konusu diyaloğu daha da geliştirip, üst düzeye taşıma gayreti içinde olduklarını anlattı. Öksüz, özellikle son dönemlerde Mersin'de motorlu kara taşıtlarında emniyet kemeri kullanımında çok ciddi bir artış yaşandığına dikkat çekerek, bu durumun aynı zamanda kentteki araç sürücülerinin trafik kurallarına karşı her geçen gün biraz daha fazla duyarlılık gösterdiğini de ortaya koyduğunu belirtti.

Bugün trafik kazalarında yaşanan ölümlerin yüzde 45'i, yaralanmaların da yüzde 50'lik bir bölümünün emniyet kemerinin kullanılmasıyla önlendiğini vurgulayan Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Diyaaddin Özer ise, bununla birlikte kentte emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla başlatmış oldukları denetimlerin de sıklaştırıldığını vurguladı. Özer, sürücülerin yanında yolcu olarak seyahat edenlerin de kemer takmayı ihmal etmemesi ve bu durumu bir alışkanlık haline getirmesi gerektiğinin altını çizerek, bu kapsamda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından kent merkezinde gerçekleştirilen denetimlerle ilgili bilgiler de verdi.

2008 yılında kontrol edilen 18 bin 680 araç sürücüsünün 17 bin 284'üne emniyet kemeri takmadığı için ceza kesildiğini hatırlatan Özer, 2009 yılında ise, kontrol edilen 17 bin 328 araç sürücüsünün 12 bin 757'sine aynı gerekçeyle cezai işlem uygulandığını anlattı. Mehmet Diyaaddin Özer, tüm bu rakamların Mersin'de emniyet kemeri kullanma oranının 2009 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 20 oranında bir artış gösterdiğini ortaya koyduğunu ifade ederek, emniyet kemeri kullanımı konusunda oldukça hassas olduklarını, bu kapsamda 2010 yılında denetimleri daha da sıklaştırıp, söz konusu oranı yüzde 25'lik bir artışla emniyet kemeri kullanım oranını yüzde 55 seviyesine taşımayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

TRAFİK MELEKLERİ İŞ BAŞINDA
TRAFİK MELEKLERİ İŞ BAŞINDA
TRAFİK MELEKLERİ İŞ BAŞINDA
TRAFİK MELEKLERİ İŞ BAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 16:42:04
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 16:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?