5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Trafik sorunu çözüm bekliyor

MERSİN'DEKİ TRAFİK SORUNU

Mersin Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Diyaaddin Özen, trafikte yaşanan sorunların çözülebilmesi için artık teknolojinin kullanılması bunun yanında da geleneksel anlayışın bir kenara bırakılarak, sorunun gerçekçi bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini söyledi.

Özen, özellikle kent merkezindeki otopark sorununun aşılabilmesi için de parkmetre sisteminin hayata geçirilmesi önerisini gündeme taşıdı.

Kent nüfusunun her yıl, bir önceki yıla göre artış gösterdiğini ve kimi bölgelerde bu artışın çok fazla olduğuna dikkat çeken Mehmet Diyaaddin Özen, buna bağlı olarak da trafiğe kayıtlı araç sayısında da ciddi artışlar yaşandığını anlattı. Mersin'de her yıl ortalama 10 bin aracın trafiğe kaydı yapıldığı bilgisini veren Özen, bu durumun aynı zamanda da mevcut yollara ek bir yük getirdiğini ve trafikle ilgili mekanizmalarda bir takım sıkıntıların yaşanmasına neden olduğunu vurguladı. Sorunların aşılabilmesi için kent merkezine giriş yapan araç sayısının azaltılması gerektiğini, bunun da ancak toplu taşıma sisteminin özendirilmesiyle mümkün olabileceğini savunan Özen, ancak bugünkü tabloda böylesi bir durumun Mersin için pekte geçerli olmadığının altını çizdi.

Kentin ana arterleri olarak öne çıkan; Hastane Caddesi, Silifke Caddesi ve Fabrikalar Caddesi gibi noktalarda aşırı bir trafik yoğunluğu olduğunu kaydeden Özen, bu noktada da polisin her sokak ya da her araca müdahale edebilecek şekilde planlama yapabilmesinin de mümkün olmadığını dile getirdi. Özen, sorunun aşılabilmesi için teknolojiden faydalanılması, bunun yanında trafik konusunun gerçekçi bir yaklaşımla ele alınması ve tüm bunların yanında geleneksel anlayışın terk edilmesinin bir zorunluluk olduğunu söyledi. Trafik akışı içinde park konusunun da önemli bir sorun olduğunu belirten Özen, sorunun da tıpkı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi medeni bir yaklaşımla çözümlenmesi gerektiğini ifade etti.

Medeni ülkelerde olduğu gibi Mersin'de de 'parkmetre sistemi'ni hayata geçirmek istediklerini açıklayan Özen, ancak burada esnafın ve sokaktaki vatandaşın görüşünü de önemsediklerinin altını çizdi. 12 kişilik bir ekiple parkmetrelerle ilgili olarak kentin en işlek ve trafiğin en yoğun olduğu bölgelerde anket çalışması gerçekleştirdiklerini açıklayan Özen, yapılan anketlerle birlikte vatandaşın soruna nasıl yaklaştığını ve nasıl bir çözüm ortaya koyduğunun yanında polisin kendilerini dikkate alıp, onları önemsediğinin ortaya konulması ve ilişkilerin güçlendirilmesini amaçladıklarını dile getirdi.

Özen, "Yapılan anket çalışmalarıyla birlikte vatandaşın, yaşadığı bölgeyle ilgili neler düşündüğünü de öğrenmiş olacağız. Böylelikle yapacağımız çalışmalarda onların da hassasiyetlerini dikkate alıp, buna göre hareket edeceğiz. Bu nedenle de ortaya konulan çalışmaları önemsiyorum" dedi. Parkmetrelerle ilgili çalışmaları tamamladıktan sonra bunu bir rapor haline getirip, ilgili kurum veya kuruluşlara sunacaklarını anlatan Mehmet Diyaaddin Özen, sistemin hayata geçirilmesinde yetkili kuruluşun ise Büyükşehir Belediyesi olduğunu hatırlattı. Kentte ne olduğu ve kimler tarafından işletildiği belirsiz otoparkların da var olduğunu hatırlatan Özen, bunun yanında başta Hastane Caddesi olmak üzere Silifke Caddesi, Fabrikalar Caddesi ile diğer bağlantılı caddelerde çok ciddi anlamda bir park sorunu yaşandığına dikkat çekerek, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Bunu vatandaşla paylaşarak, onların da görüş ve düşüncelerini alarak çözümler üretip, öneriler oluşturmaya çalışacağız."

MERSİN'DEKİ TRAFİK SORUNU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 13:47:02
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 13:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ IP: 88.230.78.xxx Tarih : 31.12.2009 15:55:17

SAYIN MÜDÜRÜMÜZE RİCAMIZ,MERSİNDE SÜREKLİ MOTORSİKLETLER İÇİN DENETLEME YAPTIRIRSA SEVİNİRİZ....GÖREVLERİNDE ŞAHSLARINA VE TEŞKİLATINA BAŞARILAR DİLERİM