4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Trafik' sorunu masaya yatırıldı

MERSİN'DEKİ 'TRAFİK' SORUNU

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer, toplu taşıma araç sürücülerinin trafik kurallarına uymaları ve tüm yol kullanıcılarına örnek davranışlar sergileyerek, toplumda trafik bilincinin oluşturulmasında, toplumsal duyarlılığın arttırılmasına katkıda bulunmalarını istedi.

Şehir içi trafiğinde görülen aksaklıkların giderilmesi, trafik düzeni ve akışının sağlanması amacıyla gerçekleştirilen denetimlerin yanında tüm yol kullanıcılarına yönelik Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan eğitim çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi. Yapılan eğitim etkinlikleri kapsamında sürücülüğü bir meslek olarak icra eden toplu taşıma araç sürücülerinin bağlı bulundukları kooperatif ve kurumların ziyaret edilerek, burada kooperatif üyelerine bilgiler verildiği kaydedildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer, Yeni Mahalle Motorlu Taşıtlar Kooperatifi'ni ziyaret ederek, burada kooperatif üyesi toplu taşıma araç sürücüleriyle bir araya gelerek, bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Şoförlerin üzerine düşen görev ve sorumluluğun bilinciyle hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Özer, şehir içi trafiğindeki olumsuz davranış ve alışkanlıkların değiştirilmesini istedi.

Mehmet Özer, şoförlerin trafik kurallarına uymaları ve tüm yol kullanıcılarına örnek davranışlar sergileyerek, toplumda trafik bilincinin oluşturulmasında, toplumsal duyarlılığın arttırılmasına katkıda bulunmalarını, vatandaşların daha güvenlik, huzurlu ve hoşgörülü bir ortamda seyahat etmelerine yardımcı olmalarını istedi. Kent merkezindeki tüm kooperatif ve kurumları kapsayacak bir şekilde hayata geçirilen bilgilendirme toplantılarının, önümüzdeki süreçte de devam edeceği bilgisini veren Özer, bu konuda gerekli görüşmelerin de yapıldığını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2010 Cumartesi 11:38:02
Güncelleme :18 Eylül 2010 Cumartesi 12:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?