4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Trafik takipçileri 'eylem'e hazırlanıyor

TRAFİK TAKİPÇİLERİ 'EYLEM'E HAZIRLANIYOR

İkinci el otomobillerin devrinde, 'takipçiler'in devreden çıkartılarak, tüm alım-satım işlemlerinin noter aracılığıyla yapılmasına tepki gösteren trafik takipçileri, geniş kapsamlı bir eyleme hazırlanıyor. Takipçiler ilk etapta Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Atalay'a mektup yazıp, sorun ve sıkıntılarını dile getirecek.

Mersin'in yanı sıra Adana'da da faaliyet gösteren trafik takipçileri, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı'nın makamında bir araya gelerek, sektörde son yaşanan gelişmeleri masaya yatırıp birlikte çözüm yolu aradı. Hükümet nezdinde gerekli somut adımların atılmaması halinde eylem yapma kararı alan takipçiler, diğer illerle de ortak hareket edip, Ankara'da geniş katılımlı bir miting yapma kararını gündeme getirdi.

Yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydeden Veysel Sarı, konuyu Ankara'ya taşıyarak, çözüm adına bir takım girişimlerde bulunduklarını, gerekirse trafik takipçileriyle birlikte Ankara'ya giderek, kendilerine gereken desteği vermeye de hazır olduğunu dile getirdi. Konuyla ilgili olarak yasalarda yapılan düzenlemelerle birlikte sadece Mersin'de yaklaşık 5 bin kişinin işsiz kalacağına işaret eden Sarı, Türkiye genelindeyse bu rakamın 400 bine ulaşacağını ileri sürdü.

Öte yandan yapılan görüşmelerin ardından ikinci el otomobillerin devriyle ilgili düzenlemelerin iptal edilmesi adına trafik takipçileri ilk olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a mağduriyetlerini dile getiren bir mektup yazıp gönderme kararı alırken, bu girişimden de herhangi bir sonuç alamaması halinde de eylem takvimini devreye koyacaklarını açıkladı.

TRAFİK TAKİPÇİLERİ 'EYLEM'E HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 15:40:02
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 15:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?