4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Trafikte 'ajan' var!

TRAFİKTE 'AJAN' VAR

Mersin Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü', ilginç bir uygulamayı hayata geçirdi. Şubede görevli polisler, sivil olarak bindikleri toplu taşıma araçlarında şoförleri adeta göz hapsinde tutup, yolculukları boyunca yapılan hata ya da kural ihlallerini not edip, bunları rapor halinde ilgili birime sunuyor. Söz konusu birim de şoförler hakkında cezai işlem uyguluyor.

Mersin'deki trafik akışının düzenli ve sağlıklı bir şekilde sürdürülmesinin yanında vatandaşların toplu taşıma araçlarında güvenli ve huzurlu bir şekilde yolculuk yapabilmeleri amacıyla hayata geçirilen uygulama, bir haftadan bu yana kentin farklı noktalarında uygulanıyor. 2'si kadın 10 kişilik ekiple yürütülen çalışmalar hakkında İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer, yaz tatilinin tamamlanması ve özellikle de okulların açılmasıyla birlikte trafikte ciddi bir

yoğunlaşma yaşandığının altını çizdi. Trafik yoğunluğunun düzenli ve koordineli çalışmalarla azaltılması ve trafikte huzurlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yapılabilmesi adına çaba sarf ettiklerini anlatan Özer, özellikle toplu taşıma araçları üzerinde durduklarını dile getirdi. Özer, "Şube Müdürlüğü'nde görevli arkadaşlarımız sivil, yani sıradan bir vatandaş gibi bu toplu taşıma araçlarına biniyor. Arkadaşlarımız, yolculukları boyunca şoförleri adeta mercek altına alarak, trafik kurallarını ihlal edip

etmediğini, durak harici yolcu alıp almadığı, araç sürücülerinin yolcularla olan ilişkisine kadar her detayı kontrol ederek, sıkı bir denetim yapıyor" dedi.

Tüm bu denetimlerin bir program dahilinde belirli periyotlarda tekrarlandığını belirten Özer, bu sayede zaman zaman yapılan yoğun şikayetlerin önüne geçilmesi ile kurallara uyulması ve kamu mantığıyla yolcu taşımacılığını daha sağlıklı hale dönüştürmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Özer, sivil olarak görevlendirdikleri polis memurlarının yolculuk yaptıkları toplu taşıma araç sürücülerinin kırmızı ışık ihlali yapıp-yapmadıkları, vatandaşla aralarındaki diyaloglarının nasıl olduğu ve genel trafik

kurallarına uyup-uymadıklarını kontrol ettiklerini belirterek, gerekli hallerde şoförler hakkında cezai işlem uygulandığını vurguladı.

 

"TRAFİKTE BELİRLİ BİR DİSİPLİN OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Bu tür uygulamaları geçmişte de yaptıklarını ancak bunu daha etkin bir hale getirerek yeniden uygulamaya koyduklarını ifade eden Özer, çalışmanın önümüzdeki dönem de devam edeceğini ve şuana kadar aldıkları tepkilerin oldukça olumlu olduğunu kaydetti. Amaçlarının daha medeni, daha sağlıklı ve derli toplu bir taşımacılık anlayışının hakim kılınması olduğunu tekrarlayan Özer, uygulamayı daha kapsamlı hale getirebilecekleri mesajını verdi.

Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar ise, uygulamayı yerinde bulduklarını dile getirerek, trafiğin bir disiplin altına alınması, güvenli ve huzurlu bir yolculuk açısından da uygulamanın yerinde olduğunu belirttiler.

TRAFİKTE 'AJAN' VAR
TRAFİKTE 'AJAN' VAR
TRAFİKTE 'AJAN' VAR
TRAFİKTE 'AJAN' VAR
TRAFİKTE 'AJAN' VAR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 11:31:03
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 15:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?