4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Trafikte 'çocuk' açılımı

TRAFİKTE 'ÇOÇUK' AÇILIMI

İnsan hataları sonucunda meydana gelen trafik kazalarına çocuklar engel olacak.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce hayata geçirilen; 'Kardeş Trafik Kulübü Olarak Bizde Varız Projesi' ile birlikte çocuklar, trafik polisleriyle birlikte uygulamalara katılarak, sürücülerin trafikte daha duyarlı ve bilinçli davranmasına katkıda bulunuyor.

MİNİK TRAFİK POLİSLERİ İŞBAŞINDA

Mersin Valiliği'nce uygulamaya konulan; 'Toplumsal Dayanışma Projesi' kapsamında yürütülen ve Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde de desteklenen 'Kardeş Trafik Kulübü Olarak Bizde Varız Projesi' ilk olarak Adnan Menderes Bulvarı'nda hayata geçirildi. Kentin farklı bölgelerinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren okullardaki 'Trafik Kulübü'ne üye çocuklar, öğretmen ve öğrenci velilerinin yanı sıra görev trafik polisleriyle birlikte gerçekleştirilen çalışmalara katıldı. İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz'ün de katıldığı uygulamada minikler trafik polisleriyle birlikte; emniyet kemeri ve çocuk bağlama sistemi kullanımı, araç içerisinde doğru yerde ve doğru şekilde oturma, cep telefonu kullanımı, kask kullanımı, aşırı hız ve hatalı sollama gibi kural ihlalleri konusunda sürücüleri uyardı.

"ZAMAN ZAMAN TRAFİKTE SORUNLAR YAŞANIYOR"

Sürücülerin trafikte daha duyarlı ve bilinçli davranmalarının yanında insan hatalarından kaynaklanan trafik kazalarının önüne geçilmesini hedefleyen projeyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, her büyükşehirde olduğu gibi Mersin'de de zaman zaman trafik alanında birtakım sorun ve sıkıntılar yaşandığını anlattı. Öksüz, bunların aşılabilmesi noktasında da Mersin Valiliği öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü olarak ortak çalışmalarda bulunduklarını dile getirdi. Bazı eksiklikler olduğunu, burada asıl önemli olanınsa söz konusu eksikliklerin ne olduğunun çok iyi bilinmesi gerektiğini kaydeden Öksüz, "Önümüzdeki süreçte Mersin trafiği rahatlayacağına inanıyoruz" dedi.

"TRAFİK OLGUSUNA ÇOCUK GÖZÜYLE BAKMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Arif Öksüz, 'Kardeş Trafik Kulübü Olarak Bizde Varız Projesi' ile trafik olgusuna çocuk gözüyle bakmaya çalıştıklarını ifade ederek, bunu yaparken de çocuklu ailelerin, araçlarıyla güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamaya çalışacaklarını anlattı. Çocukların yolculuk esnasında araç içerisinde nereye, nasıl ve ne şekilde oturtulması konusunda toplumda bir bilinç oluşturmak istediklerini kaydeden Öksüz, projenin Mersin açısından bir ilk olduğunu, ailelerin yapılan uygulamalarda alacakları derslerle seyahat esnasında daha dikkatli ve duyarlı hareket edeceklerine inandığını, Mersin'in bu alandaki çalışmalarla Türkiye'ye örnek olmasını beklediklerini de sözlerine ekledi. Öte yandan, Adnan Menderes Bulvarı'ndaki uygulamaya Ahmet Mete Işıkara, Barbaros ilköğretim okullarının minik sakinlerinin yanı sıra Çankaya İş Okulu'nda eğitim alan engelli çocuklar da katıldı.

TRAFİKTE 'ÇOÇUK' AÇILIMI
TRAFİKTE 'ÇOÇUK' AÇILIMI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2010 Cumartesi 15:23:05
Güncelleme :25 Aralık 2010 Cumartesi 19:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?