4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Traktörler köylerde muayene ediliyor

TRAKTÖRLER ARTIK KÖYLERDE MUAYENE EDİLİYOR

Mersin'de artık traktörler köylerde de muayene edilebiliyor. Mersin Ziraat Odası ile TUV Türk arasında imzalanan protokolle köylerdeki traktörler, özel olarak dizayn edilen seyyar bir araçla muayene ediliyor. Böylelikle köylüler traktörünü kent merkezindeki muayene istasyonlarına getirmek zorunda kalmıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, belirli periyotlarda bölge çiftçilerine yönelik olarak gerçekleştirmiş oldukları ziyaretlerde hem ulaşımda, hem de arazi işlemlerinde kullanılan traktörlerin fenni muayenesiyle ilgili şikayetlerle karşılaştıklarını anlattı. Sorunun çözümü noktasında TUV Türk yetkilileriyle yaklaşık bir yıl önce temasa geçerek, traktörlerin kent merkezine getirilmeden köylülerin bulundukları bölgelere yakın bir merkezde nasıl muayene

edilebileceği konusunu masaya yatırdıklarını anlatan Gökçel, bu kapsamda da yetkililerin özel olarak dizayn edecekleri seyyar bir araçla çiftçilere gerekli araç muayene hizmeti sunabilecekleri konusunda görüş beyan ettiklerini söyledi. Gökçel, Ulaştırma Bakanlığı'ndan alınan izinler doğrultusunda seyyar araçla fenni muayene işleminin, merkez ilçe Toroslar'a bağlı Dalakderesi'nde gerçekleştirildiğini hatırlatarak, söz konusu hizmetin de belirli günler için düşünüldüğünü ancak yoğun talep nedeniyle TUV Türk

yetkilileriyle yeniden görüşmelerde bulunup, ilgili bakanlık nezdinde de gerekli girişimlerin başlatıldığını dile getirdi. Bu hizmetin devam etmesi halinde çiftçilerin rahatlayacağını düşündüğünü ifade eden Gökçel, "Toroslar'ın eteklerinde ve yüksek yerlerinde bulunan çiftçilerimizin şehrin girişindeki araç muayene istasyonuna gelip gitmeleri bir hayli zordu. Şehir trafiğinde sorun yaşatacaktı. Çalışmamız neticesinde bu sıkıntılar yaşanmadan hizmet devam ediyor" dedi.

Yapılan uygulamanın çiftçi için bir nimet olduğunu savunan çiftçiler ise, bu zamana kadar köylüye böylesi bir hizmet verilmediğini ve bölgelerinde ilk defa uygulanan hizmetten dolayı duymuş oldukları memnuniyeti dile getirdi. Öte yandan, Dalakderesi merkezli olarak seyyar olarak hizmet üretilen fenni araç muayene işlemlerinde ortalama 400 traktörün incelendiğine dikkat çekilirken, oluşturulan istasyonla birlikte bölge köylülerinin traktörlerine fenni muayene yaptırmak için artık şehir merkezine gitmek zorunda kalmadığının altı çizildi.

TRAKTÖRLER ARTIK KÖYLERDE MUAYENE EDİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 15:56:01
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 16:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?