5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tren yolunda hazin tören!

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Arıklı köyü hemzemin geçidinde 23 Kasım 2005 tarihinde hayatını kaybeden 13 kişi, 'Trafik Haftası' kapsamında düzenlenen törende anıldı.

Yenice'de düzenlenen anma törenine Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Tarsus İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yzb. Ali Ataş, Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru, Tarsus İlçe Emniyet Amiri Ragıp Erdem, Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba, ölenlerin yakınları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Jandarma Trafik TİM Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Ömer Er, Türkiye'de kazaların yüzde 95'inin sürücü hatalarından kaynaklandığını belirterek, kazalarda insan unsurunun bu kadar yüksek olduğu başka bir ülkenin olmadığını söyledi.

Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru da, ülkemizde her yıl trafik kazalarında büyük kayıplar verildiğini ve buna rağmen yeterli önlemlerin alınamadığını savundu.
Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ise yaptığı konuşmada, Trafik Haftası'nı kutlamadaki amaçlarının vatandaşlara trafik bilincinin kazandırılması olduğunu vurgulayarak "Türkiye, dünya üzerinde trafik kazaları açısından pek iç açıcı bir konumda değil. Trafikte sabırlı olmamız gerekiyor. Trafik sorunu Türkiye'nin en büyük yarasıdır. Hepimiz bu yarayı iyileştirmek için elimizden geleni yapmak zorundayız" diye konuştu.

Törene katılanlar ölenler için dua ettikten sonra tren kazasında hayatını kaybeden ve yaralananlar için raylara gül bıraktılar.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 21:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?