5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

TSK Vakfı'ndan okula Atatürk büstü

Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) Güçlendirme Vakfı Mersin Fahri Tanıtım Kurulu tarafından Kocatepe İlköğretim Okulu'na yaptırılan; Atatürk büstü ve kütüphane düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen açılış etkinliğine; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, TSK Güçlendirme Vakfı Mersin Fahri Tanıtım Kurulu Başkanı Mualla Aşut'un yanı sıra çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Burada konuşan Vali Hüseyin Aksoy, yaptırılan büstün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni daha ileriye taşıma hedefinin hatırlatılması noktasında önemli bir anlam ifade ettiğini söyledi. Aksoy, en temel görevlerinden birinin de Anayasa'da da ifade edilen Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Cumhuriyet'in temel niteliklerini koruyan ve geliştirilen nesiller yetiştirmek olduğunu ifade ederek, bu amaca ulaşılabilmesi noktasında da tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılmasının da toplumsal bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Okumanın oldukça önemli olduğunun altını çizen Aksoy, bu kapsamda da Kocatepe İlköğretim Okulu bünyesinde oluşturulan kütüphanenin de çocukların kendilerini daha iyi şekilde yetiştirebilmeleri açısından önemli bir misyon üstleneceğini savundu. Hüseyin Aksoy, öğrencilere tavsiyelerde de bulunarak daha çok kitap okumalarını ve kendilerini geliştirmelerini istedi.

Konuşmaların ardından Vali Aksoy, Tuğamiral Soner Polat ile birlikte Atatürk büstünün açılışını gerçekleştirdi. Teknoloji ve Tasarım Dersi kapsamında öğrencilerin hazırlamış oldukları prodüksiyon çalışmalarının yanı sıra maket, ağaç ve heykel çalışmalarının yanı sıra farklı ana temaları işleyen resimlerin yer aldığı sergiyi gezen Aksoy, burada öğrencilerle bir süre sohbet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 14:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?