5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

TTHD'den 'minare' yasağına tepki

İSVİÇRE'DEKİ 'MİNARE' YASAĞI

Temiz Toplum Hareketi Derneği (TTHD) Başkanı Mustafa Müderrisoğlu, İsviçre'de hiçbir gerekçe gösterilmeden cami minarelerinin yasaklanmasına tepki göstererek, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

İsviçre'de yapılan referandumun ardından ülkede minarelerin yasaklanmasına yönelik karara tepkiler sürüyor. Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde gelişmeleri değerlendiren Mustafa Müderrisoğlu, İsviçre'yi; 'servetleri saklama kasası' ve 'kara para aklama ülkesi' olarak nitelendirdi. Müderrisoğlu, söz konusu ülkede cami minarelerinin hiçbir gerekçe gösterilmeden yasaklandığına dikkat çekerek, "Aynı Allah'a inanan bizler soruyoruz; gerekçeniz samimi olarak nedir? Estetik, kültürel, çağdaş, dinsel ve sosyolojik olarak tek bir mantıklı açıklamanız var mı?" diye sordu.

Türkiye'de özellikle de Mersin'de ibadete açık olan; Latin İtalyan Katolik Kilisesi ile Ortodoks Kilisesi'nin bir çan tokmağına zarar verecek girişimlere hiçbir zaman izin vermediklerini ve bundan sonra da vermeyeceklerinin altını çizen Müderrisoğlu, "Ya siz laik, demokrat, çağdaş olduğu ileri sürülen İsviçre'nin Sayın Başbakanı Pascal Couchepin? Halklarınıza saygı duyuyoruz ama sizlere olan inancımız dibe vuruyor ve insanlığın olumsuzluğa götürülmesi karşısında hüzünleniyoruz. Ülkemizin önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözünü siz yöneticilere hatırlatıyoruz; 'Toplumların yücelmesinde de açılmasında da yöneticilerin tavırları yatar.' Bu sözü dikkate alıp, özeleştirinizi yapın" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 16:23:04
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 11:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?