4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tüketici 'cep'ten şikayetçi

TÜKETİCİ 'CEP'TEN ŞİKAYETÇİ

Mersin'in merkez ilçesi Mezitli'de oluşturulan 'Tüketici Sorunları Hakem Heyeti', 2010 yılında gerçekleştirmiş olduğu 22 toplantıda 466 şikayet dilekçesini değerlendirdi. Şikayetlerin 132'sini cep telefonlarıyla ilgili başvurular oluştururken, vatandaşların cep telefonu satışları ve satıcılarından kaynaklanan şikayetlerini kurula ilettiği bildirildi.

Mezitli Kaymakamlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, 2010 yılının son toplantısını Kaymakam Kamil Kıcıroğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Oturumda tüketicilerden gelen 20 başvuru dilekçesi ele alınırken, 6 dosyada ayıplı mal veya üründen, 5 dosyada tamirde 30 iş günü servis süresinin geçirilmesinden, 2 dosyada da bankayla yapılan sözleşme metninin yönetmelikte belirlenen yazı karakterine ve punto büyüklüğüne uyulmadığından dolayı tüketici lehine karar verildiği vurgulandı. Kurul, tüketici lehine karar verilen şikayet dosyalarının 18'indeyse 'ücret iadesi', 2'sinde de 'mal değişimi' yönündeki kararını da açıkladı.

Toplantıda aynı zamanda da 2010 yılının değerlendirilmesi de yapıldı. Kaymakam Kıcıroğlu, kurulun bir yıl içerisinde 22 kez toplandığını ve her oturumda da ortalama 21 şikayet dosyasının değerlendirildiğini söyledi. Yapılan müracaatların 67'sinde tüketici aleyhine karar verilirken, geriye kalan dosyalarda kararın tüketici lehine olduğunu anlatan Kıcıroğlu, kurula yapılan başvurular arasında 132 şikayetle de cep telefonu satışları ve satıcılarından kaynaklanan şikayetlerin ilk sırada yer aldığını dile getirdi.

Kıcıroğlu, cep telefonu satışlarından kaynaklanan şikayetleri 95 dosya ile bankacılık sektörü ve kredi kartları aidatları, 89 dosyayla da ayakkabı satıcıları aleyhine gelen müracaatların takip ettiği bilgisini verdi. 2010 yılındaki Mezitli Tüketici Sorunları Hakem Heyeti müracaat dosyalarından yüzde 28.32'sini cep telefonu alışverişleri, yüzde 20.38'inin bankacılık sektörü oluşturduğuna dikkat çeken Kıcıroğlu, yine dosyaların yüzde 19.09'unu da ayakkabıcıların oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2010 Cuma 15:18:02
Güncelleme :31 Aralık 2010 Cuma 16:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?