5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tuna: 'Bir 5 yıl için daha hazırız'

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bugüne kadar yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu belirterek, "Bir 5 yıl için kendimizi daha hazır hissediyoruz. 5 yıldır sistem olarak üreten bir belediye anlayışıyla çalıştık. Tecrübeliyiz ve bilgi birikimimiz daha da arttı" dedi.

Seçim çalışmalarına devam eden Tuna, Ermenekliler Dayanışma ve Kültür Derneği'ni ziyaret ettikten sonra Zeki Ayan ve Akbelen mahallelerinde düzenlenen toplantılara katıldı, esnaf gezisini sürdürdü.

İlçe sınırlarının genişlemesiyle 24 mahallesi olan Toroslar'ın, 33 mahalleye ulaştığını ve 33 mahalleye 33 proje hazırladıklarını belirten Tuna, bu projelerden bir tanesinin de hemşehri derneklerini kapsayan Memleket Köşesi (Anadolu Evleri) projesi olduğunu söyledi.

Bir 5 yıl için kendilerini daha hazır hissettiklerini, yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu vurgulayan Tuna, "5 yıldır sistem olarak üreten bir belediye anlayışıyla çalıştık. Tecrübeliyiz ve bilgi birikimimiz daha da arttı. Genişleyen coğrafyamızla 33 mahallemiz oluyor. Ve bu kapsamda 33 mahalleye 33 proje hazırladık. Aynı zamanda bu projelerimizi içerisinde hemşehri derneklerini kapsayan Memleket Köşesi (Anadolu Evleri) projemiz var. Toroslar ilçemizin olduğu gibi Mersin il merkezinin tamamının yoğun göç alması ve böylece var olan kültür zenginliğini sağlam bir zeminde yaşatılması amacıyla hemşehri derneklerine yer göstermek suretiyle destek olunarak Anadolumuzun her yöresinin tarihi değerlerinin sergileneceği ve kültürünün canlı tutulacağı, kaynaşma ve dayanışmanın doruk noktada sağlanacağı Türkiye'de bir ilk olacak projeyi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Toroslar'da ilk ve enleri hayata geçirdiklerine dikkat çeken Tuna, şöyle devam etti; “7 tane AB projesi aldık. Mersin Üniversitesi ile en diyaloglu çalışan bir belediyeyiz. Türkiye'de öne çıkan bir noktadayız. Bu AB projeleri ile belediyemize 650 bin lira ekstra hibe para getirdik. Mersin'deki hiçbir belediyenin bu projelerden haberi bile yok. İşsizliği önlemek adına aynı zamanda Mersin'de ilk olacak olan İŞGEM projesini hayata geçireceğiz. Bu vizyonumuzun ve ufkumuzun ne kadar açık olduğunu gösteren bir örnektir.”

Tuna, halktan Mersin'e en iyi hizmeti sunmak adına Mersin'i MHP'li kadrolara emanet etmelerini isteyerek, “Gücü nispetinde hakikaten zoru hemen, imkansızı zaman içerisinde başarırız iddiasıyla yola çıktık ve doğru yerde doğru projeler üretmek suretiyle aldığımız Toroslar ile getirdiğimiz Toroslar arasında büyük farklılıklar oluşturduk. Bu değişiklik, bu ilerleyiş ve bu süreç yaşasın diye bir 5 yıl daha sizlerden yetki istiyoruz. Bize inanın ve güvenin” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 10:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat öz IP: 78.161.97.xxx Tarih : 30.03.2009 23:30:38

Hamit TUNA'ya inanıyoruz