5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tuna 5 yıllık hizmetlerini anlattı

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, göreve geldiklerinden bu yana aradan geçen 5 yılda ortaya konulan çalışmalar ve hayata geçirilen projelerle birlikte ilçenin çehresini değiştirip, bir cazibe merkezi haline getirdiklerini söyledi.

Tuna, 1.5 yıldan bu yana sürdürmüş olduğu 'Mahalle Toplantıları'nı sürdürüyor. Son olarak Kurdali Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Tuna, burada mahalle sakinlerinin sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Başkanlık görevine seçildiğinden bu yana aradan geçen 5 yıllık zaman diliminde yapmış oldukları çalışmaların yanı sıra hayata geçirilen projeler hakkında da bilgi veren Tuna, bugün ilçe halkının kendilerine göstermiş olduğu ilgi ve sevginin temelinde, ortaya konulan başarılı çalışmaların etkili olduğunu vurguladı.

Toroslar Belediyesi'ni devraldıkları günle, bugün gelinen nokta arasında büyük farklılıklar olduğuna dikkat çeken Tuna, ayrım yapmaksızın herkese eşit hizmet verdiklerinin altını çizdi. Tuna, belediyenin yetersiz imkanlarına rağmen, oldukça önemli projeleri hayata geçirdiklerini hatırlatarak, az parayla çok iş yapma sevdasında olduklarını ve bunu da büyük ölçüde başardıklarını anlattı. 2004 yerel seçimleri öncesinde dile getirmiş oldukları tüm sözleri yerine getirdiklerini vurgulayan Tuna, aradan geçen 5 yıllık zaman diliminde de Toroslar'ın çehresini değiştirdiklerini söyledi.

Belediyenin imkanların en iyi şekilde değerlendirerek, ilçe halkanı kaliteli hizmet vermeye çaba sarf ettiklerini dile getiren Tuna, uygulanan projelerde de maliyeti en az indirgediklerini, böylelikle de israfçı değil, insaflı belediyecilik anlayışı içinde hareket ettiklerini dile getirdi.

Tuna, bugüne kadar ortaya konulan çalışmalarla birlikte ilçeyi bir cazibe merkezi haline getirdiklerini savunarak, 'Zoru Hemen, İmkansızı Zamanla Başar" sloganını da kendilerine ilke edindiklerini anlattı. Tuna, rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik çalışmalarına da ağırlık verdiklerini belirterek, bu kapsamda da sağlık, eğitim ve gençliğe büyük önem verdiklerini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 16:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?