5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tuna durmak bilmiyor

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar ile birlikte Büyükşehir'i de hizmete doyurmak istediklerini bu nedenle de kentte yaşayan insanların 3 hilalin altına; 'Evet' mührünü basması gerektiğini söyledi.

29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili olarak çalışmalarını hızlandıran Hamit Tuna, Alsancak ve Güneykent Mahalleleri'nde organize edilen; 'Halk Toplantıları'na katıldı. Burada 5 yıllık başkanlık görevinde hayata geçirilen projelerin yanı sıra yapmış olduğu çalışmalar hakkında mahalle sakinlerine bilgi veren Tuna, kısıtlı imkanlara rağmen oldukça önemli çalışmalarda bulunduklarını anlattı.

Tuna, ilçede bulunan toplam 25 bin mahallede 2 bin 300 sokak bulunduğunu bununla birlikte 230 bin insanın yaşamını bölgede sürdürdüğüne dikkat çekerek, insan ayrımı yapmaksızın her mahalleye eşit hizmet götürdüklerini belirtti. Belediye başkanlığı görevine gelmesinin ardından, ilk olarak bölgedeki eksiklikleri tespit ettiklerini hatırlatan Tuna, söz konusu eksiklikleri gidererek ilçenin çehresini değiştirdiklerini savundu.

Önümüzdeki 5 yıllık zaman diliminde; yeniden başkanlık görevine getirilmesi halinde 33 mahalle için 33 ayrı projeyi hayata geçireceklerini dile getiren Tuna, "İnşallah görevi devraldığımızda hizmetler aynı hız ve aynı şevkle devam edecek. Mersin'de en çok kaldırım çalışması yapan belediyeyiz. Toplamda 300 bin metrelik kaldırım eksiğimiz vardı 220 bin metrelik kaldırım çalışması yaptık. Geçen dönemde 2 projeli yol yapılmış biz 24 tane projeli yol yaptık" dedi.

Kimi mahallelerde hala eksikliklerin bulunduğunu ve bu sorunu çözebilmeleri için de öncelikli Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı çalışmaların yapılmasının şart olduğuna işaret eden Hamit Tuna, "Bu mahallelere hizmeti önce biz getirirsek, yarın bir gün Büyükşehir Belediyesi burada bir çalışma yaptığında bizim oraya harcadığımız para heba olacak. Bu yüzden israfı önlemek adına diğer kamu kurum ve kuruluşları ile irtibatlı çalışıyoruz. Çünkü bizim harcadığımız paralar siz değerli vatandaşlarımızın vergileriyle toplanıyor. Bizim de bu paraları en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Har vurup harman savurursak bunun hesabını veremeyiz" diye konuştu.

Herhangi bir mahalleye asfalt döktükten yaklaşık 2 gün sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından aynı bölgede altyapı çalışmalarının başladığını ve bu nedenle de iki iş yapmak zorunda kaldıklarını anlatan Tuna, bu durumun da hem kısıtlı imkanı olan belediyenin, hem de vatandaşın zarara uğraması anlamına geldiğini savundu. Tuna, bu durumun önüne geçilebilmesi noktasında Türk Telekom, MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışmaya gayret gösterdiklerini, söz konusu kurumların çalışmalarının bitmesinin ardından gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Toroslar halkının hizmetin en iyisine layık olduğunu ifade eden Tuna, 29 Mart yerel seçimlerinde bölgeyi hizmete doyurmak adına sadece Toroslar'da değil, Büyükşehir'de de vatandaşlardan 3 hilalin altına; 'Evet' mührünü basmasını istedi. Tuna, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bunu yapın ki, Toroslar'ı Büyükşehir ile el ele vererek hizmete doyuralım."

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 11:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?