5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Tuna inadına 'üretim' diyor!

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Teknik Eğitim Merkezi (TORTEK) kurslarıyla, bölgedeki her bireyi üretken hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Güneykent Mahallesi'ndeki TORTEK merkezini ziyaret eden Tuna, 5 yılda 4 bin 200 insanın gelerek meslek sahibi olduğu kurslarda, özellikle bayanların boş vakitlerini değerlendirmede büyük bir paya sahip olduğunu belirtti.

Amaçlarının üreten bireylerin sayısını arttırmak olduğunu vurgulayan Tuna, ilçenin ekonomik gelişmeden uzak ve işsizlik oranın ise oldukça yüksek olduğunu ifade ederek, mesleki eğitimin gerekliliğinden yola çıktıklarını ve bu kapsamda TORTEK'i kurduklarını söyledi.

Amaçlarının, Toroslar'daki her bireyin üreten konuma gelmesi olduğunu vurgulayan Tuna, "TORTEK kurs merkezlerini her zaman zevkle geziyoruz, çünkü burada insanlara bir şeyler veriyoruz. Halk Eğitim Müdürlüğü'nde görevli hocalarımızın bilgi ve becerilerini eğitimle bütünleştirmek suretiyle çok güzel ürünler ortaya çıkıyor. Burada ürettikleri ürünleri de kermesler açarak satıyor ve aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Biz her zaman üretenden yanayız ve inadına 'üretim' diyoruz” dedi.

Kurslara ilginin yüksek olduğunu ve vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda her geçen gün teknik eğitim kurslarına yeni branşlar eklediklerinin altını çizen Tuna, bu yılda yeni dönem kurs kayıtlarına devam ettiklerini kaydederek, bilgisayar, İngilizce, ev mefruşatı, biçki-dikiş, makine-nakış, iğne oya, dokuma, ahşap boyama, ahşap oymacılık, sim işlemeleri, çocuk ve yaşlı bakıcılığı, sıcak mutfak aşçısı ve masörlük branşlarında kurslara katılmak isteyen vatandaşların merkeze müracaat etmelerini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 23:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?