4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tuna'dan 'Engelliler Haftası' mesajı

ENGELLİLER HAFTASI KUTLAMALARI

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, engelli olmanın hayatı yaşamaya engel olmaması gerektiğini söyledi.

Tuna, 'Engelliler Haftası' nedeniyle yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların varlıklarının hissedilmesi ve onlara sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Engelli vatandaşların topluma ve üretime kazandırılması için tüm kesimlerin elbirliği yapması gerektiğine dikkat çeken Tuna, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden birini oluşturmaktadır" dedi.

Engellilerin sorunlarının, herkesin ortak sorunu olduğunu ifade eden Tuna, "Toplumsal dayanışma, sevgi, saygı ve sahiplenme duygusuyla hareket edildiği zaman bu kardeşlerimizin çektiği sıkıntıların asgariye indiğini hep beraber göreceğiz. Sosyal belediyeciliği esas almış bir yönetim olarak, engelli insanlarımızın, kentimizde daha rahat ve daha konforlu bir şekilde gündelik yaşamlarına devam edebilmelerinin yanı sıra, eğitimlerinin sağlanması ve becerilerinin değerlendirilmesi adına her türlü çalışmayı yapıyoruz. Onların sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Bu aşamada engelli insanlarımızın sorunlarının çözümü konusunda ilgili vatandaşlarımız ve gönüllü kuruluşlarımızda bize destek olmaktadır. Yeni yaptığımız yol, kaldırım ve park yerlerini engelli kardeşlerimizi düşünerek düzenlemeler yapıyoruz. Bugüne kadar, görme ve ortopedik engellimize 415 tekerlekli sandalye, 100 beyaz baston dağıtarak onların engelsiz yaşamalarına destek olduk" diye konuştu.

Görme Engellilerin Topluma Entegrasyonu ve Engelsiz Yaşam Projesi'ni hayata geçirdiklerini hatırlatan Tuna, şöyle devam etti; "Yaptığımız AB Hibe Projesi çalışmasıyla 12 adet bilgisayar, 12 adet bilgisayar masası, 12 adet bilgisayar sandalyesi, 1 adet masaj takımı ile 1 adet telefon santralini eğitim amaçlı Görme Engelliler Projesi Eğitim Merkezi'ne verdik. Mersin'de yaşayan 80 görme engelli kişiyi hedef alan bu proje ile rehberlik, rehabilitasyon ve iletişim, toplumsal bütünleşme faaliyetleri, bilgisayar, santral operatörlüğü ve masörlük eğitimlerinin verilmesini sağladık. Engelli olmak bir tercih değildir. Bu yüzden engelli vatandaşlarımızın sorunlarını ve yaşadıkları zorlukları daha iyi anlayabilmek için empati kurmamız ve bir gün bizimde engelli bir insan olabileceğimiz gerçeğini unutmamamız gerekiyor."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 15:16:03
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 15:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?