4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tuna'dan 'gençlik' vurgusu

TUNA'DAN 'GENÇLİK' VURGUSU

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bugün özellikle Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada iktisadi ve ekonomik anlamda güçlü bir yapıda olmasının yanında siyasi açısından da bölgesine yol gösteren bir ağırlığının olması gerektiğini söyledi.

Mersin Sivil Toplum Birliği Platformu Başkan Yardımcısı Yusuf Orhan Nomer, beraberindeki platform yöneticileriyle birlikte Hamit Tuna'yı makamında ziyaret ederek görüş alış-verişinde bulundu. Ziyarette, platform tarafından hayata geçirilen 'Cumhuriyetimizin Kuruluşu'nun 100. Yılına Bir Mektup Yazar Mısın?' konulu projeye sunduğu katkı ve desteklerden dolayı Tuna'ya, Yusuf Orhan Nomer tarafından 'teşekkür plaketi' sunuldu.

Burada konuşan Nomer, Toroslar Belediyesi tarafından ilçede yürütülen çalışma ve uygulamaya konulan projeleri yakından takip ettiklerini belirterek, ortaya konulan hizmetlerin gelecek adına umut verici olduğunu anlattı. Platformun yeni logosunu da Tuna'ya tanıtan Nomer, Toroslar Belediyesi ile ortak çalışıp, kent adına önemli projeleri de hayata geçirmek istediklerini, bu kapsamda kendilerine gereken desteğin verileceğine de inandığını dile getirdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hamit Tuna da Mersin Sivil Toplum Birliği Platformu'nca Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıldönümüne denk gelen 2023 yılına yönelik olarak başlatmış olduğu çalışmaları önemsediklerini, böylesi bir projeye dahil olmanın da kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Tuna, bir ülkenin kendi geleceğine umutla bakabilmesinin, gençliğini çok iyi yetiştirmesine bağlı olduğunu ifade ederek, Ortadoğu'da yaşanan olayların yanı sıra Filistin'e insani yardım taşıyan gemi konvoyuna yönelik İsrail'in müdahalesini hatırlattı.

Yaşananların insanlığa yakışmadığını kaydeden Tuna, “Türkiye'nin ekonomik anlamda bölgesinde güçlü, siyasi alanda da yaptırımı olan bir ülke konumuna gelebilmesi noktasında gençliğin çok iyi çalışması ve geleceğini garantiye alması öncelikli hedef olmalı. Eğer ülke olarak güçsüz olursanız, işte bugün İsrail'in kafa tutuşu gibi ortaya çıkan bir takım olumsuz yaptırımlar ya da birilerinin desteğiyle cesaret alınarak yapılan olaylarla karşı karşıya kalırsınız. Öncelikle ve özellikle Türkiye'nin iktisadi ve ekonomik anlamda güçlü bir yapıda ve siyasi açısından da bölgesine yol gösteren bir ağırlığının olması gerek. Bütün bu hedeflere ulaşabilmek için de; birlik ve beraberlik içerisinde, gençleriyle dolu dolu yetişmiş güçlü bir Türkiye şart. İşte bu da; '2023 yılı Lider Ülke Türkiye' hedefidir. Türkiye, bunu başarabilecek bir güçte” dedi.

Amaçlarının; 'televole kültürü' ile yetişen bir gençlik değil, Türk milletinin ortak paydasını bilen bir gençlik, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkılması olduğunu anlatan Tuna, belediye olarak yapmış oldukları çalışma ve girişimlerle de geleceğin teminatı olarak öne çıkan gençlere, her türlü desteği vererek onları geleceğe hazırlamanın çabası içinde olduklarını söyledi. Tuna, bu anlamda da Mersin Sivil Toplum Birliği Platformu tarafından hayata geçirilen; 'Cumhuriyetimizin Kuruluşu'nun 100. Yılına Bir Mektup Yazar Mısın?' konulu projenin önemli bir sorumluluk üstlendiğini de sözlerine ekledi.

TUNA'DAN 'GENÇLİK' VURGUSU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 16:35:03
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 16:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?