4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tuna'dan 'kan bağışı' çağrısı

TUNA'DAN 'KAN BAĞIŞI' ÇAĞRISI

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kan bağışının bir vatandaşlık görevi olarak görülmesi gerektiğini ifade ederek, başkası için bağışlanan her ünite kanın, yarın kişinin kendisine de ihtiyaç olabileceğini söyledi.

Türk Kızılayı tarafından, 'Bir Milyon İyi İnsan Aranıyor' sloganıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de hayata geçirilen; 'Gönüllü Kan Bağışı Kampanyası' çalışmaları devam ediyor. Kampanya kapsamında Toroslar Belediyesi Hizmet Binası'nda bir stand açıldı. Kan bağışı çalışmalarının yapıldığı merkezi ziyaret ederek, burada kan bağışında bulunan Belediye Başkanı Hamit Tuna, kan vermenin sağlık ve toplumsal açıdan önemli olduğunu söyledi.

Hamit Tuna, "Kan bağışı sıhhatli her insan tarafından bir vatandaşlık görevi olarak görülmeli. Zira bugün başkası için kullanılan bir ünite kana, yarın hepimizin ihtiyacı olabilir. Biz bu mantıktan hareketle belediye personelimizle birlikte kan bağışında bulunduk. Kan bağışında bulunan bütün mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Toroslar Belediyesi olarak bu bağışa bizler de katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize" dedi.

Türk Kızılay Derneği Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem ise, kan bağışının önemine dikkat çekerek, 2010 yılı için 13 bin 500 ünite kan toplamayı hedeflediklerini açıkladı. Gönüllü Kan Bağışı Kampanyası'na katkı ve desteklerinden dolayı Hamit Tuna'ya da teşekkür eden Necmi Erdem, çalışmaların bundan sonraki süreçte de devam edeceğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 17:35:01
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 22:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?