4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Tuna'dan muhtarlara 'laptop' jesti

TUNA'DAN MUHTARLARA 'LAPTOP' JESTİ

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, '33 Mahalleye 33 Proje' kapsamında bölgede görev yapan toplam 33 mahalle muhtarına 'laptop' dağıttı.

Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen, Türkiye Muhtarlar Derneği Mersin Şube Başkanı Halil İbralim Soysal ve Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen'in de hazır bulunduğu törende konuşan Hamit Tuna, muhtarların yeni bilgisayarlarıyla hayırlı hizmetlere imza atmasını temenni ederek, yerel yönetimin seçilmişler olarak muhtarlardan başladığına dikkat çekti. Tuna, "Her mahallenin sorununu en iyi muhtarlar bilir. Muhtarlarımızla karşılıklı diyalog çerçevesinde sorunları yerinde tespit ediyoruz. Çözüm noktasında da birlikte karar alıyoruz" dedi.

Bugün yaşanılan çağın aynı zamanda da 'bilgi çağı' olduğunu hatırlatan Tuna, bu kapsamda da mahalle muhtarlarının ilgili kurum ve kuruluşlarla yazışmalarını söz konusu diz üstü bilgisayarlarla birlikte daha rahat yapabileceğini söyledi. Belediye ile muhtarlıklar arasındaki iletişimin de sağlıklı yürütülebilmesi adına her muhtarlıkta bir bilgisayar olmasını gerektiğini savunan Tuna, "Muhtarlıklarımızda kurulu bilgisayarların genellikle kasa kısmı çalınıyordu. Bu da muhtarlarımızın mağdur olmasına neden oluyordu. Bunun önüne geçmek ve mağduriyetinizi bir nebzede olsa azaltabilmek adına sizlere laptop hediye ediyoruz" diye konuştu.

Mahalle muhtarlarının, başta yerel yönetimler olmak üzere kurum ve kuruluşlarla ilgili yazışmalarını rahat bir şekilde yapabilmeleri adına söz konusu bilgisayarların kendilerine armağan ettiklerini dile getiren Tuna, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Muhtarlıklar bizim çok önemsediğimiz birimler, çünkü bütün bilgileri oradan alıyoruz. Onlarda bizim gibi mahallesinde seçilmiş bölge insanına en güzel hizmeti vermeye çalışan ama şartları da pek uygun olmayan yapılardır. Var olan imkanlarımızı en iyi şekilde kullanıp, sizlerle birlikte bölge insanına en iyi hizmeti vereceğiz. Bilgisayarlar, hepinize hayırlı olsun."

Konuşmaların ardından Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, törene katılan 33 mahalle muhtarına laptop'larını teslim etti. Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen ve Çukurova Mahalle Muhtarı Muzaffer Filiz, katkı ve desteklerinden dolayı Hamit Tuna'ya bir teşekkür plaketi sundu. Plaket takdimi esnasında konuşan Ali Gülgen, bu çalışmanın Mersin'de bir ilk olduğuna dikkat çekerek, söz konusu çalışmanın kentteki diğer belediye başkanlarına örnek olması dileğinde bulundu.

TUNA'DAN MUHTARLARA 'LAPTOP' JESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 11:18:01
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 11:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?